WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryka czerwona -
  • Woda - 5 szklanek
  • Cukier - 2 szklanki
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie

Do słoików włożyć 3 ziela angielskie, liść laurowy , gorczyce i ząbek czosnku. Paprykę włożyć do słoików i zalać gorącą zalewą .Pasteryzować 10 minut

Czytaj więcej

Anna Ostrowska

2014.09.18

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Zielone pomidory - 1,5kg - 2kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1szklanka
  • Cebula - 0,2 kg
  • Imbir - kawałek ok. 3cm kłącza
  • Cukier - 1szklanka

Wykonanie

Pomidory pokroić w plastry, cebulę też w plastry, ułożyć w misce, posypać solą i pieprzem, odstawić na ok 2 godziny. Sos - zalewa : do blendera wlać pół szklanki wody, dodać obrany i pokrojony w mnie...

Czytaj więcej

Jolanta Dziepak

2014.09.17

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 250 ml
  • Dynia - ok 2 kg
  • Woda - 750 ml
  • Cukier - 250 ml
  • Goździki - 3 na słoik

Wykonanie

Dynie obieramy , kroimy na kosteczki układamy w słoikach. Do słoika daje po 3 goździki oraz cynamon. Laski cynamonu tłukę (tłuczkiem od ziemniaków) wtedy ładnie się rozwarstwiają na cieńsze kawałecz...

Czytaj więcej

Beata Gliwicka

2014.09.17

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Buraki - 5 kg
  • Sól - 2,5 łyżki
  • Cebula - 2 sztuki
  • Czosnek - 5 ząbków

Wykonanie

Buraki ugotować, zetrzeć na grubej tarce. Cebule drobno pokroić. Czosnek posiekać i wymieszać z burakami. Pozostałe składniki zagotować i pozostawić do ostygnięcia. Potem zetrzeć buraki i zostawić na...

Czytaj więcej

Karolina Komar

2014.09.16

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Buraki -
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Ziele angielskie - 8 sztuk
  • Liść laurowy - 3 sztuki

Wykonanie

Zalewę zagotować i zalać buraczki starte na dużych oczkach, i tak pozostawić na 12 godzin. Po tym czasie włożyć do słoików i pasteryzować 10 minut

Czytaj więcej

Anna Ostrowska

2014.09.15

1 komentarze

Ocena przepisu

Warzywa

Główne składniki

  • Kapusta - 5 kg
  • Marchewka - 1 kg
  • Papryka - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 litra
  • Cebula - 1 kg

Wykonanie

Do oliwy i octu dodać cukier i sól, następnie lekko podgrzać do całkowitego rozpuszczenia się cukru i soli. Po schłodzeniu połączyć z poszatkowanymi warzywami. Pozostawić na 3 dni, następnie można wk...

Czytaj więcej

Irena Matejczyk

2014.09.15

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 l
  • Dynia - ok.3 kg
  • Woda - 1,5 l
  • Cukier - 1 kg.
  • Goździki - 8 sztuk

Wykonanie

Dynię obrać, pestki i środek usunąć, miąższ pokroić w kostkę. Ocet, wodę, cukier, gożdziki i cynamon zagotować; od momentu zagotowania gotować 3 minuty. Następnie partiami wrzucać pokrojoną dynię i g...

Czytaj więcej

Izabella Rymaniak

2014.09.12

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 1 kg
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1/3 szklanki
  • Woda - 1 1/2 szklanki
  • Cukier - 3 łyżeczki
  • Sól - 3 łyżeczki

Wykonanie

Paprykę wydrążamy z nasion, kroimy na 4 części i wrzucamy do wrzącej wody na 5 minut, potem schładzamy, ciasno układamy w słoikach. Wszystkie składniki zagotować. Na końcu wlać olej, gorącą zalewą z...

Czytaj więcej

Marzanna Augustyn

2014.09.12

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 10 sztuk
  • Marchewka - 1 sztuka
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Kapusta kiszona - 50 dag
  • Sól -

Wykonanie

Paprykę umyj, wytnij gniazda nasienne, usuń błonki. W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Włóż do niej papryki, gotuj na małym ogniu przez 3 min. Wyjmij i osącz. Kapustę dokładnie odciśnij, drobniej pok...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.09.12

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryczka chili - 4 sztuki
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 szklanki
  • Cukinia - 2 sztuki
  • Kabaczek - 1 sztuka
  • Woda - 1 szklanka

Wykonanie

Cukinie i kabaczek umyj, wytrzyj, pokrój w plastry i oprósz solą, Paprykę umyj, upiecz z innymi warzywami. Ocet zagotuj z wodą, solą i cukrem. Zdejmij z ognia, przestudź. Włóż do niego grillowane warz...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.09.12

1 komentarze

Ocena przepisu