WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Kapusta -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Woda - 5 szklanek
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 3 łyżki

Wykonanie

Kapustę posiekaną obgotować 10-15 minut. Odcedzić, dać do słoików, zalać zalewą i gotować jeszcze 15 minut.

Czytaj więcej

Teresa Maruszczyk

2014.09.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 3 kg
  • Pieczarki - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula - 1 kg
  • Woda - 5 szkalnek

Wykonanie

Warzywa i grzyby Każde oczyścić, pokroić w paski, sparzyć każde osobno, odcedzić. Zagotować zalewę z pozostałych składników. Zalać produkty odcedzone, wymieszać razem, nakładać do słoików. Zalać resz...

Czytaj więcej

Teresa Maruszczyk

2014.09.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka -
  • Pieczarki -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Cebula -
  • Cebula fioletowa -

Wykonanie

Wodę, cukier, ocet, sól - zagotować. Do zalewy dodać ziele angielskie i liść laurowy, gorczycę. W każdy słoik wlać 2 łyżki oleju. W słoiczkach układać trzy kolory papryki pokrojonej w paseczki tak aby...

Czytaj więcej

Krystyna Wawrowska

2014.09.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szkl
  • Sól - 1 łyżka
  • Cukier - 3/4 szkl
  • Pieprz czarny w ziarenkach -

Wykonanie

Paprykę oczyścić, dać do słoików, zalać zalewą. Do każdego słoika wlać łyżkę oleju. Słoiki zakręcić, gotować przez 8 minut. Smacznego

Czytaj więcej

Anna Marczuk

2014.09.21

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 litra
  • Marchewka - 2
  • Papryczka chili - 3
  • Cukinia - 6 sztuk
  • Cebula fioletowa - 1 sztuka

Wykonanie

ZALEWA; woda, ocet, przyprawy. Zagotować zalewę ze składnikami. Kroimy cukinię na wąskie cienkie i długie paseczki i zwijamy w ślimaczki.Na dno słoika układamy zrobione ze skórki z cukinii cieniutkie...

Czytaj więcej

Agnieszka Faruga

2014.09.19

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Czosnek - 50 dag
  • Woda - 2 szklanki
  • Sól - 2 łyżeczki
  • Cukier - 2 łyżki

Wykonanie

Wodę zagotować z octem, cukrem i solą, ostudzić. Ząbki czosnku obrać i ułożyć w małych, uprzednio wyparzonych słoikach. Zalać przestudzoną zalewą, zamknąć i pasteryzować około 10 minut. ...

Czytaj więcej

Elżbieta Dudek

2014.09.19

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Kapusta - 2,5 kg
  • Marchewka - 0,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 250 ml
  • Papryka - 1 kg
  • Olej rzepakowy - 0,5 l

Wykonanie

Wszystkie warzywa wyszatkować, następnie dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Wkładać do słoików, po czym pasteryzować ok. 30 minut.

Czytaj więcej

Beata Głodowska

2014.09.19

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Marchewka - 1 kg
  • Papryka - 1 kg
  • Por - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Pieprz czarny w ziarenkach - po parę sztuk

Wykonanie

Zagotować zalewę (wodę, ocet, cukier, olej, sól, przyprawy), wrzucić marchew startą na dużych oczkach-gotować 5 minut, wrzucić por pokrojony w półksiężyce-gotować 3 minuty, wrzucić paprykę pokrojoną w...

Czytaj więcej

Anna Błaszczyk

2014.09.19

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 750 ml
  • Cukinia - 3 kg
  • Cebula - 1 kg
  • Papryka czerwona - 3 sztuki
  • Cukier - 800 g

Wykonanie

Cukinię ,cebulę i paprykę pokroić w kosteczki (ok 1.5 cm) i wrzucić do garnka.Dodać wszystkie przyprawy i zagotować.Gorące wlać do słoików. Pasteryzować 10 minut.

Czytaj więcej

Brygida Dzionsko

2014.09.18

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pieczarki - 3 kg
  • Papryka - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Olej słonecznikowy - 2 szklanki
  • Cukier - 2 szklanki

Wykonanie

listek laurowy, ziele angielskie pieprz to wszystko do każdego słoika. zagotować zalewę włożyć pokrojoną cebule i gotować 3 minuty. pieczarki ...

Czytaj więcej

Anna Ostrowska

2014.09.18

0 komentarze

Ocena przepisu