WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 400 ml
  • Cukier - 60 dag
  • Papryka ostra mielona - 2 łyżeczki
  • Czosnek - 1 główka

Wykonanie

2,5 kg małych ogórków umyć i pokroić wzdłuż na 4 części.Posolić 4 łyżkami soli,wymieszać i zostawić na 6 godzin.Po tym czasie ogórki wyjąć i układać w słoikach,Do soku,który puściły ogórki wcisnąć g...

Czytaj więcej

Urszula Bajor

2014.08.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 500 ml
  • Papryczka chili - 1 sztuka
  • Sól - 250ml
  • Woda - 3,25 l

Wykonanie

Ogórki pokroić ze skórką na kawałki około 1-2 cm ( nie brać ogórków przerośniętych ). Pokrojone włożyć do garnka, zalać zimna solanką ( 1 szklanka soli i 9 szklanek wody) i na wierzch położyć cebule p...

Czytaj więcej

Dawid Pietrzyk

2014.08.21

2 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 9 szklanek
  • Cukier - 5 łyżek
  • Sól - 2,5 łyżki

Wykonanie

Ogórki umyć , do czystych słoików dać przyprawy koper, chrzan korzeń, ząbek czosnku po kilka ziaren pieprzu , ziela angielskiego , gorczycy ,liść laurowy i układać umyte ogórki.Następnie gotujem...

Czytaj więcej

Danuta Wąs

2014.08.21

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 3 szklanki
  • Cukier - 2 szklanki
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie

Ogórki pokroić w plastry. Na dno każdego słoika ułożyć kilka ziarenek pieprzu i plaster cebuli, przykryć ogórkami. Pozostałe składniki zagotować. Ogórki zalać przestudzoną zalewą. Pasteryzować 5-7 min...

Czytaj więcej

Ewelina Środa

2014.08.21

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Cebula - 6 sztuk
  • Woda - 10 szklanek
  • Gorczyca - 1 opakowanie

Wykonanie

Ogórki dobrze wypłukać w zimnej wodzie. Obrać i przekroić na pół. Cebule obrać, pokroić w krążki. Układać do słoików plasterki cebuli, posypać gorczycą, ułożyć ogórki i na wierzch dać jeszcze cebulkę...

Czytaj więcej

Kasia Sycik

2014.08.21

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kilogramy
  • Papryka - 4 sztuki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3 szklanki
  • Woda - 9 szklanek
  • Sól - 1 szklanka

Wykonanie

Ogórki pokroić na połówki lub ćwiartki ( zależy od wielkości ). Nie obierać ze skórki. Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki. Wszystko włożyć do miski. Zalewę nr 1 (9 szklanek wody i 1 szklanka sol...

Czytaj więcej

Kasia Sycik

2014.08.21

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 5kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 750 ml
  • Czosnek - 3 główki
  • Cukier - 500 g
  • Olej słonecznikowy - 16 łyżek stołowych

Wykonanie

Ogórki myjemy, bez obierania kroimy w plastry lub słupki. Zasypujemy solą i pozostawiamy na 4 godz. Po upływie tego czasu odlewamy powstały sok i dodajemy chili(paprykę ostrą mieloną), posiekany w pla...

Czytaj więcej

Jarosław Łączny

2014.08.20

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Przecier pomidorowy - 2 sztuki
  • Fasolka szparagowa - 1 kg
  • Cukier - 2 szklanki

Wykonanie

Fasolę ugotować, pokroić w średnie kawałki, pokroić ogórki słupkami w plastry, dodać produkty, odstawić na 30 minut, zagotować krótko.

Czytaj więcej

Maria Majewska

2014.08.19

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 5 szklanek
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 3 łyżeczki

Wykonanie

Ogórki obrać ze skórki, pokroić wzdłuż, ze składników sporządzić zalewę i zagotować (czosnek, koper pokroić na małe kawałki, 5 łyżek musztardy, ocet, cukier, sól). Liście, gorczycę i ziele angielskie ...

Czytaj więcej

Maria Majewska

2014.08.19

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Czosnek - 1,5 główki
  • Sól - 4 łyżki
  • Papryka ostra mielona - 3 łyżki

Wykonanie

Ogórki umyć, odkroić końcówki, pokroić 2-3-5 cm. Zasypać je 4 łyżkami soli. Odstawić na 6-8 godzin. Po upływie tego czasu odsączyć ogórki, posypać 3 łyżkami papryki ostrej chili i rozgnieść czosnek...

Czytaj więcej

Maria Majewska

2014.08.19

0 komentarze

Ocena przepisu