WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet winny czerwony 6% JAMAR - 1 szkl
  • Buraki - 2 szt
  • Woda - 2 szkl
  • Jaja - 6 szt
  • Sól - 1 łyżeczka

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Buraki umyć obrać i pokroić w plasterki, wrzucić do garnka. Całość zalać wodą i octem, dodać przyprawy i gotować ok. 15 minut. Następnie zostawić marynatę d...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 250 ml
  • Czosnek - 25 g
  • Woda - 250 ml
  • Cukier - 2 łyżeczki
  • Goździki - 2 szt

Wykonanie

Zagotować wodę z octem, cukrem, goździkami i zielem angielskim. Do wrzątku dodać obrane ząbki czosnku i gotować 3-4 minuty. Przełożyć do słoików, można na wierzch nalać nieco oleju i zamknąć....

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.02

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Śledzie - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 1,5 szklanki
  • Olej słonecznikowy - 150 ml
  • Mąka - 150 g

Wykonanie

Ryby umyć i osuszyć na ręcznikach papierowych. Pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać mąkę z solą, panierować ryby w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron. Przełożyć do słoiczków. ...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.05.27

1 komentarze

Ocena przepisu