WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Papryka - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Buraki - 4 kg
  • Cebula - 1 kg
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka

Wykonanie

Buraczki przetrzeć na tarce (drobno) paprykę, cebulę przemielić przez maszynkę (lub pokroić w drobną kostkę) Wszystkie składniki wymieszać razem włożyć do słoików gotować 15 minut. I gotowe....

Czytaj więcej

Maria Hordziuk

2014.09.25

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Kapusta - 2kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanak
  • Buraki - 2kg
  • Cebula - 40dag
  • Woda - 2 szklanki

Wykonanie

Kapustę poszatkować, buraki ugotować, zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w cienkie plasterki. Każdy składnik posolić łyżką soli a do cebuli dodać łyżkę cukru. Po 30 min odcisnąć sok połączyć składniki, ...

Czytaj więcej

Mariusz Sprus

2014.09.25

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ziemniaki - 1 duży
  • Pomidory - 3 średnie
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 3-4 łyżki
  • Bakłażan - 1 duży
  • Papryka kolorowa - 3-4 sztuki

Wykonanie

Bakłażana pokroić wzdłuż na 3 części. Paprykę przekroić na pół i wyciąć gniazda. Ziemniaka obrać i pokroić w plastry o grubości pół centymetra. Pomidory pokroić na ćwiartki. Przełóż wszystkie składnik...

Czytaj więcej

Maciej Strzelecki

2014.09.24

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 3/4 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Czerwoną słodką paprykę umyć, przekroić i usunąć nasiona. Następnie należy pokroić ją w szerokie pasy lub ćwiartki. Na litr wody ¾ szklanki octu Jamar spirytusowego 10%, ¾ szklanki cukru, 2 płaskie ...

Czytaj więcej

Barbara Warnowska

2014.09.24

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Papryka -
  • Papryczka chili -
  • Cukinia -
  • Woda - 1 litr

Wykonanie

Młode cukinie długości 20-25 cm umyć, obciąć końce, przekroić na pół i następnie pokroić w grubsze słupki razem ze skórką. Na litr wody ¾ szklanki octu „Jamar” spirytusowego 10%, 1 szklanka cukru ...

Czytaj więcej

Barbara Warnowska

2014.09.24

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 litra
  • Buraki - 6 kg
  • Cebula - 6 sztuk
  • Czosnek - 6 ząbków
  • Woda - 1 litr

Wykonanie

Buraczki ugotować , zetrzeć i dodać drobno pokrojony czosnek. Teraz przygotowywujemy zalewę.Do garnka wlewamy wodę po czym dodajemy ocet , cukier , sól , ziele angielskie i liść laurowy po czym całoś...

Czytaj więcej

Lidia Młynarczyk

2014.09.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Buraki - 2 kg
  • Woda - 0,5 litra
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 1 łyżeczka

Wykonanie

Buraki wyszorować, nie obcinać końcówek. Owinąć w folię aluminiową, upiec w piekarniku w temp. 180 st. C przez 50-60 minut. Przestudzić, obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Do rondla wlać wodę,...

Czytaj więcej

Teresa Mikulska

2014.09.23

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryka czerwona - 3 kilogramy
  • Olej rzepakowy - 1 szklanka
  • Sól - 3 łyżki
  • Papryka ostra mielona - 1 łyżeczka

Wykonanie

Paprykę zmielić w maszynce o drobnych oczkach,dodać 2 szklanki cukru,1 szklankę oleju ,3 łyżki soli, 1 łyżeczkę papryki ostrej (chili). Zmieszać składniki , włożyć do garnka , zagotować i gotować na m...

Czytaj więcej

Stanisław Gajowniczek

2014.09.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pomidory - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 sztuka
  • Papryczka chili - 0,5 łyżeczki
  • Cebula - 1 kg
  • Papryka kolorowa - 4 sztuki

Wykonanie

Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Cebulę obrać,pokroić w piórka.Wymieszać razem,posolić. Gotować ok.30 minut na wolnym ogniu. Następnie dodać ananasy pokrojone w kostkę,paprykę i resztę skła...

Czytaj więcej

Anita Głowacka

2014.09.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 800 ml
  • Cebula - ok. 4-5 sztuk
  • Gorczyca -
  • Liść laurowy -

Wykonanie

Wodę wlewamy do garnka, dodajemy ocet oraz cukier i doprowadzamy do wrzenia. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne. Następnie paprykę kroimy na ćwiartki...

Czytaj więcej

Barbara Filipek

2014.09.23

1 komentarze

Ocena przepisu