WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Pomidory - 3kg
  • Papryka - 2 szt
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula - 1kg
  • Kukurydza w puszce - 1szt

Wykonanie

Pomidory należy obrać ze skórki i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka. Wymieszać, posolić i gotować na wolnym ogniu ok. 1 godz. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa i pokrojoną w kostk...

Czytaj więcej

Renata Wojcieszko

2014.07.04

2 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1/4 szklanki
  • Kwiaty stokrotki - 1 szklanka
  • Woda - 1/4 szklanki
  • Cukier - szczypta
  • Sól - szczypta

Wykonanie

Kwiaty stokrotki sparzyć, następnie przelać zimną wodą. Ocet zagotować z wodą, dodać cukier i sól. Kwiaty stokrotki wsypać do gotującej się zalewy i przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 30 minut. ...

Czytaj więcej

Jolanta Węgrzyn

2014.06.24

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3 łyżki
  • Frankfurterki wieprzowe - 300 g
  • Rozmaryn - 1 ziele
  • Czosnek - 6 ząbków
  • Piwo jasne - 400 ml

Wykonanie

Frankfurterki ponacinać i piec w piekarniku (200 - 220 stopni Celsjusza) przez 15 minut, po wyjęciu przełożyć do wysokiego słoika. Podczas pieczenia wędlin rozgrzać na patelni oliwę, usmażyć na niej p...

Czytaj więcej

Karolina Ciernicka

2014.06.20

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Śledzie - 1kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1szklanka
  • Woda - 3szklanki
  • Sól - 2 łyżki stołowe
  • Cukier - 4 łyżki stołowe

Wykonanie

Śledzie (płaty) kroimy na 2 połówki lub mniejsze kawałki, solimy lekko. Obtaczamy w mące,jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoto. Marynata:zagotować wodę z octem ,cebulą i przyprawam...

Czytaj więcej

Jolanta Pluta

2014.06.12

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Śledzie - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szkl
  • Woda - 1,5 szkl
  • Olej słonecznikowy - 150 ml
  • Mąka - 150 g

Wykonanie

Ryby umyć i osuszyć na ręcznikach papierowych. Pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać mąkę z solą, panierować ryby w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron. Przełożyć do słoiczków.&...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.11

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 szkl
  • Makrela - 5-6 szt
  • Cebula - 3 szt
  • Woda - 2 szkl
  • Sól - szczypta

Wykonanie

Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w mące i smażyć. Usmażoną rybę zostawić w naczyniu pod przykryciem. Cebulę podsmażyć, posolić i dodać do ryby. Z octu, wody i przypraw przygotować marynatę - doprowad...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.11

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 łyżki
  • Papryka - 1 szt
  • Jaja - 10 szt
  • Cebula - 1 szt
  • Sól - 2,5 łyżki

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo i obrać. Ugotowane jajka, ząbki czosnku i pokrojone kawałki papryki włożyć do dużego słoika. 750 ml wody zagotować z octem, solą, cebulą i pozostałymi przyprawami. Tak przygot...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.11

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 szkl
  • Nasiona nasturcji - 0,5 kg
  • Woda - 1 l
  • Cukier - 1/2 szkl
  • Pieprz czarny - kilak ziaren

Wykonanie

Owoce nasturcji gotować 10 minut w lekko osolonej wodzie. Osączyć, następnie przełożyć do małych słoików. Zagotować ocet oraz wodę z cukrem i przyprawami. Gorącym zalać nasturcje. Słoiki zamknąć, past...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 5 łyżek
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 łyżka
  • Imbir - 0,5 kg
  • Woda - 1l 800ml
  • Sól - 4,5 łyżki

Wykonanie

Imbir obrać (najlepiej skrobać łyżeczką z góry na dół), pokroić wzdłuż włókien na cienkie plasterki. Zagotować litr wody z solą, dodać pokrojony imbir i gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut. ...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Orzechy włoskie - 0,5 kg
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 600 ml
  • Sól - 4 łyżki
  • Cynamon - 2 laski
  • Goździki - 6 sztuk

Wykonanie

Orzechy opłukać i zalać wodą. Dodać sól i odstawić na ok. 12 godzin. Odcedzić, ponownie wypłukać i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Orzechy przełożyć do słoików. W garnku zagotować ocet i doda...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.05

2 komentarze

Ocena przepisu