WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Prawdziwki - 1 kg
  • Woda - 1 szklanka
  • Miód - 4 łyżki
  • Cebula - 1 sztuka

Wykonanie

Grzyby zalewamy osolonym wrzątkiem i pozostawiamy na 20 minut, aż zmiękną. Odcedzamy i przekładamy do umytych i wyparzonych słoików. Ocet spirytusowy Jamar gotujemy z taką sama ilością wody, ziarenkam...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.05.27

2 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Winogrona - 2 kg
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 3 szklanki
  • Cukier - 0,5 kg
  • Goździki - kilka sztuk

Wykonanie

Winogrona umyć, osuszyć i ułożyć ciasno w wyparzonych słoikach. Zagotować wodę z przyprawami i cukrem. Wlać ocet Jamar i ponownie zagotować. Gorącym płynem zalać winogrona. Pasteryzować ok. 15 minut....

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.05.27

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 400 g
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/3 szklanki
  • Cukier - 200 g
  • Sól - 1,5 łyżeczki
  • Olej słonecznikowy - 3 łyżki

Wykonanie

Ogórki przecinamy na 4 części, i posypujemy solą, odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 3 godziny. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia. Ogórki wyjmujemy (sok który puściły odstawiamy). Ogó...

Czytaj więcej

Agnieszka Bielawska

2014.05.26

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 150 ml
  • Kabaczek - 1 sztuka
  • Woda - 1 l
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Cukier - 6 łyżek

Wykonanie

Zagotować wodę z cukrem i solą przyprawami(ziele pieprz lisć laurowy) .Potem odstawić i dodać ocet. Cukinię pokrojoną w słupki ułożyć ciasno w małych słoiczkach(250-300 ml). Do każdego słoiczka dać ...

Czytaj więcej

Jolanta Pluta

2014.05.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryka - 1 sztuka
  • Kalafior - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Sól - 1 płaska łyż

Wykonanie

Kalafior pokroić w różyczki, a paprykę i cebule w paski. Zasypać solą i zostawić na całą noc. Zalewa: ocet, cukier, wodę, chilli, curry i musztardę wymieszać i zagotować. Następnego dnia pokrojone war...

Czytaj więcej

Teresa Kasperek

2014.05.17

1 komentarze

Ocena przepisu