WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryka czerwona - 3 kg
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka
  • Sól - 3 łyzki
  • Cukier - 1 i 2/3 szklanki

Wykonanie

Paprykę wypestkować i zmielić w maszynce do mięsa. Odparować na wolnym ogniu (ok. 20 min). Dodać w takiej kolejności jak jest w przepisie. Pasteryzować 15 minut.

Czytaj więcej

Anna Szaroń

2014.09.27

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Ocet winny czerwony 6% JAMAR - 1/4 szklanki
  • Marchewka - 1 szt
  • Ogórki (krótkie) - 5 szt
  • Cukinia - 1 szt

Wykonanie

Warzywa kroimy. Marchewka w plasterki potem w ćwiartki - tak samo cukinia (ze skórką). Cebulę w pół piórka, czosnek w plasterki, paprykę w paski, ogórki w plasterki. Zalewę przygotować. Połączyć ze ...

Czytaj więcej

Marta Madeja

2014.09.27

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Dynia - 3 kg
  • Papryka czerwona - 1 kg
  • Cebula - 1 kg
  • Koncentrat pomidorowy - 80 dag

Wykonanie

Dynię pokroić w kostkę dodać 2 łyżki soli i pozostawić na 2 godziny. Paprykę i cebul pokroić w kostkę dodać 2 łyżki soli i pozostawić na 2 godziny. Po 2 godzinach ugotować dynię, paprykę i cebulę. Dod...

Czytaj więcej

Anna Gać

2014.09.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukinia - 2 sztuki
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1 szklanka
  • Musztarda - 7 łyżeczek

Wykonanie

Cukinię obrać, wydrążyć środek i pokroić w paski. Do wyparzonych wcześniej słoików włożyć liść laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego. Cukinię ułożyć w słoikach pionowo dosyć ciasno. Wodę zagotować z...

Czytaj więcej

Monika Marczewska

2014.09.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pomidory - 5-15 sztuk
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 łyżka
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 2 sztuki
  • Ziele angielskie - 3 sztuki
  • Czosnek - 1-2 ząbki

Wykonanie

Do słoika wrzucamy ziarnka pieprzu, ziela angielskiego, chrzan, ząbki czosnku, liść laurowy. Następnie wkładamy pomidory (uzyskamy ciekawy efekt, gdy będę to odmiany różnych kolorów – żółte, pomarańc...

Czytaj więcej

Izabela Kurzydło

2014.09.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Woda - 2 szklanki
  • Olej słonecznikowy - 1/2 szklanki
  • Cukier - 1/2 szklanki

Wykonanie

Oczyścić paprykę, pokroić. Pokrojona paprykę gotować 15 minut w zalewie i w zawiasie woda plus cukier olej sol przecier czosnek pod koniec gotowania, dodać ocet, odstawić na 15 minut, nakładać do słoi...

Czytaj więcej

Teresa Mikołajewska

2014.09.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szklanki
  • Buraki - 3 kg
  • Woda - 1,5 szklanki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie

Buraki obrać i surowe zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć. Wymieszać wszystkie składniki i zalać buraczki. Zostawić na drugi dzień. Rano nakładać do słoikó...

Czytaj więcej

Małgorzata Moriak

2014.09.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 9 sztuk
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Liść laurowy - 6 sztuk
  • Ziele angielskie - 12 sztuk
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 12 sztuk

Wykonanie

Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Paprykę umyć i osuszyć. Przekroić na pół, usunąć nasiona i białe chrząstki. Pokroić na ćwiartki i każdą ćwiartkę na 3 części. Przygotować czyste słoiki 0,5 l Na ...

Czytaj więcej

Maria Medwid

2014.09.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 500 ml
  • Papryczka chili - 4+2 sztuki
  • Jabłka - 2 sztuki
  • Kalafior - 1/2 sztuki
  • Brokuły - 1 sztuka

Wykonanie

1. Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki, fasolkę kroimy na pół, chilli wraz z nasionami siekamy w plasterki, koper włoski kroimy w kostkę, szalotki w ósemki, cebule w grubo kostkę - wszystkie warzyw...

Czytaj więcej

Anna Petryna

2014.09.25

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Marchewka - 1 kg
  • Pieczarki - 0,5 kg
  • Ogórki (krótkie) - 1 kg
  • Woda - 3 szklanki

Wykonanie

Marchewkę należy pokroić w plasterki i razem z fasolką szparagową, cząstkami kalafiora, pieczarkami i cebulką podgotować w osolonej wodzie aby warzywa zmiękły. Do słoików nakłada się mieszankę z podgo...

Czytaj więcej

Anna Butlańska

2014.09.25

1 komentarze

Ocena przepisu