WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 200 ml
  • Ryba słodkowodna - 2 kg
  • Papryka czerwona - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Woda - 1 litr

Wykonanie

Rybę obsmażamy,małą w całości,dużą kroimy w dzwonka, układamy w słoiku, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę, liść i ziele. Przygotowujemy zalewę zagotowujemy wodę z octem przecierem pomidorowym, solą ...

Czytaj więcej

Jacek Turowski

2014.08.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Śledzie - 800 g
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula biała - 2 szt.
  • Śliwki węgierki - 12 szt.
  • Cydr - 3 szklanki

Wykonanie

Wodę, ocet, cukier, sól i przyprawy zagotować. Do gorącej zalewy włożyć pokrojoną cebulę i połówki śliwek, zdjąć z ognia, wystudzić, dodać cydr. Wymoczone śledzie przełożyć do słoja razem z połówkami ...

Czytaj więcej

Małgosia Kwiatkowska

2014.08.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 125 ml
  • Papryka - 3 sztuki
  • Kabaczek - 1500 g
  • Cebula - 500 g
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Cukinię obrać i wydrążyć, paprykę wydrążyć, cebulę obrać – wszystko przemielić przez maszynkę Dodać 2 łyżki soli – zostawić na 1 godzinę Całość zagotować, gotować 30 minut, wystudzić, zmiksować na p...

Czytaj więcej

Aleksandra Maligłówka

2014.08.21

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet balsamiczny 6% JAMAR - 60 ml
  • Musztarda Dijon - 80 ml
  • Oliwa z oliwek - 60 ml
  • Szałwia suszona - 1 duża łyżka kuchenna
  • Liść laurowy - 1 duża łyżka kuchenna

Wykonanie

Wymieszać musztardę i ocet. Dodaj czosnek, szałwia i liście laurowe. Wymieszać dodając olej. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku.

Czytaj więcej

Witold Stech

2014.08.11

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 125 ml
  • Mango - 2 szt.
  • Cebula - 2 szt.
  • Seler naciowy (nać) - 5 sztuk
  • Cukier - 20 dag

Wykonanie

Pokroić obrane cebule, mango, seler. Na oleju zeszklić cebulę oraz seler. Dodać mango, cukier, musztardę, pieprz, imbir oraz ocet. Gotować, mieszając, 5 minut. Nałożyć do słoików i zamknąć. Podawa...

Czytaj więcej

Anita Dosz

2014.08.09

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Ryba filet - 1 kg
  • Bułka tarta - wg uznania
  • Jajko - 1 sztuka
  • Woda - 4 szklanki

Wykonanie

Ryby obtoczyć w jajku, bułce i usmażyć na złoty kolor na oleju. Usmażone ryby ułożyć w naczyniu. Zalewa: Wszystkie składniki na zalewę oprócz cebuli, umieszczamy w garnku i doprowadzamy do zago...

Czytaj więcej

Natalia Palt

2014.08.04

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 120 ml
  • Papryczka chili - 2 sztuki
  • Skrzydełka kurczaka - 1 kg
  • Imbir - kawałek wielkości kciuka
  • Miód - 4 łyżki

Wykonanie

Ziele angielskie rozgnieść na proszek w moździerzu, zioła i warzywa drobno poszatkować. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Można też użyć blendera. Skrzydełka dokładnie zalać marynatą i odsta...

Czytaj więcej

Karol Mazur

2014.07.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Kurczak (pierś lub udka) - 0,5 kg
  • Ocet balsamiczny 6% JAMAR - pół szklanki
  • Oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Rozmaryn - 2 gałązki

Wykonanie

Ocet balsamiczny, oliwę z oliwek oraz miód dokładnie mieszamy w misce, w której będziemy marynować kurczaka. Czosnek rozgniatamy w łupinie i wrzucamy cały do marynaty. Umyty, świeży rozmaryn rozgniata...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.07.19

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Ryba słodkowodna - 3 sztuki
  • Cebula - 2 sztuki
  • Woda - 4 szklanki
  • Mąka - 1 szklanka

Wykonanie

Sprawione ryby pokroić na części według uznania i posolić .Obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mąka. Na patelni rozgrzać trochę oleju i usmażyć ryby na złoty kolor. Przygotować zalewę: wodę , ocet, ...

Czytaj więcej

Justyna Bukowska

2014.07.18

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR -
  • Miód - 3 łyżki stołowe
  • Cukier - 2 szklanki
  • Sól - 2 łyżki stołowe
  • Woda - 2 litry

Wykonanie

Wode wlać do garczka, poczekać chwilę aż sie zagotuje. Dodać wszystkie składniki i razem gotować do bąbelkowania. Następnie wystydzić i zalać grzyby.

Czytaj więcej

Karolina Pyszczek

2014.07.14

1 komentarze

Ocena przepisu