Wodę, ocet, cukier, sól, curry zagotować. Do każdego słoika włożyć: koper, liść selera (większy), cebula 1/8 grubo krojona, 1 łyżeczka gorczycy i ogórki zielone pokrojone wzdłuż na ćwiartki. Zalać ...
Czytaj więcejOgórki pokroić w grube plastry, osolić i odstawić na godzinę. Paprykę pokroić na 1,5 cm kawałki (papryka kolorowa), układać w słoikach warstwami. Do każdego słoika dodać ząbek czosnku i dużo gorczycy...
Czytaj więcejNa dnie układamy liście selera. Ogórki nacinamy wzdłuż na 3 części, tak aby plastry trzymały się na piętce. Ogórki układamy pionowo do słoika. Na wierzch należy położyć plaster posolonej cebuli. Z...
Czytaj więcejOgórki duklanie oczyszczamy,myjemy. Na dno słoika wkładamy łodygę kopru, natkę pietruszki, liść selera, 3-4 plastry marchewki, 3-4 plastry cebuli, następnie układamy ogórki. Na wierzchu układamy, se...
Czytaj więcejDo każdego słoika wrzucić po jednym ząbku czosnku, jeden liść laurowy i dwa ziela angielskie oraz koper. Z pozostałych składników zagotować zalewę i zalać ogórki.
Czytaj więcejZagotować składniki zalewy. Przestudzoną zalewą zalać ogórki przekładane cebulą.
Czytaj więcejOgórki średniej wielkości obrać i pokroić w ćwiartki. Słoiki umyć i włożyć w nie ogórki. Wszystkie pozostałe składniki zagotować. Gorącą zalewą zalać ogórki i od razu zamykać. Pasteryzować 8 minut. Py...
Czytaj więcejOgórki kroimy w plasterki, solimy i odstawiamy na 1 godzinę. Następnie odsączamy i układamy w słoikach, dodając czosnek, gorczycę i koper. Zalewamy przygotowaną marynatą (z octu, wody, cukru i miodu)...
Czytaj więcejZalewa: Wszystkie składniki ,prócz ogórków, włożyć do garnka i gotować 10 minut ciągle mieszając. Ogórki należy umyć, obrać i pokroić w wąskie słupki. Tak przygotowane ogórki wkładamy pionowo do słoi...
Czytaj więcejNa dnie słoika układamy liście selera. Ogórki nacinamy na 3 części tak, aby plastry trzymały się na piętce i układamy pionową do słoika. Na wierzch plaster posolonej cebuli. Zalewa: wodę, ocet, cuk...
Czytaj więcej2013 © Jamar. ALL Rights Reserved.