WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 1,5 litra
  • Cukier - 2 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Wodę, ocet, cukier, sól, curry zagotować. Do każdego słoika włożyć: koper, liść selera (większy), cebula 1/8 grubo krojona, 1 łyżeczka gorczycy i ogórki zielone pokrojone wzdłuż na ćwiartki. Zalać ...

Czytaj więcej

Alicja Skupień

2014.09.08

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2k
  • Papryka - 1,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Koper - wg
  • Chrzan korzeń - wg uznania

Wykonanie

Ogórki pokroić w grube plastry, osolić i odstawić na godzinę. Paprykę pokroić na 1,5 cm kawałki (papryka kolorowa), układać w słoikach warstwami. Do każdego słoika dodać ząbek czosnku i dużo gorczycy...

Czytaj więcej

Teresa Bednarek

2014.09.08

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (długie) - 5 sztuk
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3 szklanki
  • Natka selera - łodyga
  • Cebula - plaster
  • Woda - 3 szklanki

Wykonanie

Na dnie układamy liście selera. Ogórki nacinamy wzdłuż na 3 części, tak aby plastry trzymały się na piętce. Ogórki układamy pionowo do słoika. Na wierzch należy położyć plaster posolonej cebuli. Z...

Czytaj więcej

Małgorzata Knapik

2014.09.07

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Marchewka - 2 sztuki
  • Natka pietruszki - 1 pęczek
  • Natka selera - 1 pęczek

Wykonanie

Ogórki duklanie oczyszczamy,myjemy. Na dno słoika wkładamy łodygę kopru, natkę pietruszki, liść selera, 3-4 plastry marchewki, 3-4 plastry cebuli, następnie układamy ogórki. Na wierzchu układamy, se...

Czytaj więcej

Mariola Grzeda

2014.09.06

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Sól - 1,5 łyżki
  • Woda - 1 litr
  • Miód - 3 łyżki

Wykonanie

Do każdego słoika wrzucić po jednym ząbku czosnku, jeden liść laurowy i dwa ziela angielskie oraz koper. Z pozostałych składników zagotować zalewę i zalać ogórki.

Czytaj więcej

Izabela Bandachowicz

2014.09.06

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula - 4 sztuki
  • Woda - 3 szklanki
  • Sól - 3 łyżki

Wykonanie

Zagotować składniki zalewy. Przestudzoną zalewą zalać ogórki przekładane cebulą.

Czytaj więcej

Paweł Kmin

2014.09.06

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 6 szklanek
  • Cukier - 3 szklanki
  • Sól - 3 łyżki

Wykonanie

Ogórki średniej wielkości obrać i pokroić w ćwiartki. Słoiki umyć i włożyć w nie ogórki. Wszystkie pozostałe składniki zagotować. Gorącą zalewą zalać ogórki i od razu zamykać. Pasteryzować 8 minut. Py...

Czytaj więcej

Ewa Krogulecka

2014.09.06

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 250 ml
  • Czosnek - 6 ząbków
  • Gorczyca - 1 łyżeczka
  • Koper -

Wykonanie

Ogórki kroimy w plasterki, solimy i odstawiamy na 1 godzinę. Następnie odsączamy i układamy w słoikach, dodając czosnek, gorczycę i koper. Zalewamy przygotowaną marynatą (z octu, wody, cukru i miodu)...

Czytaj więcej

Małgorzata Foltyn

2014.09.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Woda - 0,5 l
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 2 łyżki stołowe

Wykonanie

Zalewa: Wszystkie składniki ,prócz ogórków, włożyć do garnka i gotować 10 minut ciągle mieszając. Ogórki należy umyć, obrać i pokroić w wąskie słupki. Tak przygotowane ogórki wkładamy pionowo do słoi...

Czytaj więcej

Maria Chorzelska

2014.09.04

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3 szklanki
  • Cebula -
  • Woda - 3 szklanki
  • Natka selera - wg uznania

Wykonanie

Na dnie słoika układamy liście selera. Ogórki nacinamy na 3 części tak, aby plastry trzymały się na piętce i układamy pionową do słoika. Na wierzch plaster posolonej cebuli. Zalewa: wodę, ocet, cuk...

Czytaj więcej

Małgorzata Knapik

2014.09.03

1 komentarze

Ocena przepisu