WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Papryka - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Czosnek - kilka ząbków
  • Woda - 5 szklanek
  • Cukier - 1/2 szklanki

Wykonanie

Wszystkie składniki zalewy łączymy ze sobą i gotujemy, po czym studzimy. W tym czasie: paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek, kroimy pionowo wzdłuż na kawałki. Układamy w (przygotowanym do pasteryzacj...

Czytaj więcej

Marta Madeja

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pomidory - 1,5 kg
  • Papryczka chili - 1 szt.
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 3-6 łyżek
  • Papryka czerwona - 2 szt.
  • Cebula - 2 szt.

Wykonanie

Pomidory i paprykę umyć, osuszyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne z ogonkiem, pokroić w kostkę. Pomidory przekroić na połówki, wyciąć zdrewniałe części, pokroić na kawałki. Warzywa przełożyć do garn...

Czytaj więcej

Kasia Jastrzębska

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 300 ml
  • Papryczki czereśniowe - 15-20 szt.
  • Ser feta - 170 g
  • Ser biały - 50 g
  • Tymianek - 0,5 łyżeczki

Wykonanie

Papryczki umyć, osuszyć. Ostrożnie, w rękawiczkach, usunąć ogonki i gniazda nasienne. Oczyszczone papryczki zalać wodą, octem, wsypać sól. Odstawić na 24 godziny. Po 24 godzinach osączyć papryczki z z...

Czytaj więcej

Kasia Jastrzębska

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 3/4 litra
  • Cebula - 3 sztuki
  • Chrzan korzeń - 80 g
  • Cukier - 250 g

Wykonanie

Papryki umyć, osuszyć, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w ćwiartki. Cebulę i chrzan obrać, pokroić w cienkie plasterki. Warzywa ułożyć w wyparzonym słoiku. Najlepiej typu wek. Ocet j...

Czytaj więcej

Ella Tymecka

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pomidory - 500 g
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryczka chili - 1 sztuka
  • Mango - 1 sztuka
  • Cebula - 2 sztuki

Wykonanie

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wyciągnąć trzpienie, miąższ pokroić w ósemki. Mango umyć, obrać wyjąć pestkę, owoc pokroić w plasterki. Chili umyć osuszyć przekroić wzdłuż, pokroić w poprzeczne pas...

Czytaj więcej

Kazimierz Tymecki

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 150ml
  • Dynia - 2 kg
  • Cynamon - 2 kawałki kory
  • Sok z cytryny - 1sztuka
  • Pomarańcza - 2 sztuki

Wykonanie

Dynie obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i zalewamy wodą z octem proporcji 1:1 (musi być cała zanurzona) odstawiamy na 24 godziny. Odcedzamy. Zagotowujemy 2 litry wody dodajemy cukier, c...

Czytaj więcej

Beata Oberman

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pomidory - 2 kilogramy
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 200 ml
  • Cebula - 4 sztuki
  • Liść laurowy - kilka
  • Gorczyca - kilka ziarenek

Wykonanie

Pomidory myjemy, cebulę obieramy i kroimy w plastry. Do każdego słoika wkładamy liść laurowy, kilka ziarenek gorczycy oraz pieprzu. Następnie wkładamy pomidory oraz cebulę. Robimy zalewę z wody, soli,...

Czytaj więcej

Marcin Oberman

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka -
  • Ocet balsamiczny 6% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Cebula - 5 sztuk
  • Czosnek - 1 główka
  • Olej słonecznikowy - 1/2 szklanki

Wykonanie

Olej wraz z cukrem , zrobić w zalewie( gotować przez 5 minut) Dodać do całości czosnku i papryki i zalać keczupem. Wszystko gotować 5 minut. Następnie przez kolejnych 15 min. pasteryzować.

Czytaj więcej

Maciej Fujawa

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (długie) - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 180ml
  • Marchewka - 1kg
  • Cukinia - 1 sztuki
  • Papryka czerwona - 4 sztuki

Wykonanie

Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić w kostkę. Zasypać garścia soli i odstawić na 2 godziny,a następnie zlac wode. Warzywa umiescic w sloikach.Składniki na zalewe zagotować,zalać warzywa, zamknąć sło...

Czytaj więcej

Edyta Grodzka

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Marchewka - 4 kg
  • Papryka - 4 sztuki
  • Olej rzepakowy - 1,5 szklanki
  • Koncentrat pomidorowy - 2 słoiczki

Wykonanie

4 kg. marchwi ugotować na pół twardo zetrzeć na tarce o dużych oczkach, 4 duże papryki pokroić w kostkę, 4 duże cebule pokroić w kostkę, wszystko posolić i zostawić na 1 godzinę. Ocet ,cukier ,olej ,k...

Czytaj więcej

Anna Ostrowska

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu