WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 łyżki
  • Jabłka - 2 sztuki
  • Buraki - 3 kg
  • Woda - 2,5 - 3 litry
  • Grzyby suszone - 12 g

Wykonanie

Buraki, grzybki, ziele i liście laurowe, goździki oraz jabłka (obrane pokrojone w ćwiartki) zalać wodą, dodać ocet (wtedy buraki nie będą zmieniać koloru), gotować aż buraki zmiękną, uzupełnić odparow...

Czytaj więcej

Teresa Wesołowska

2014.09.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR -
  • Ryby słodkowodne - 10 sztuk
  • Cebula - 3 sztuki
  • Woda -

Wykonanie

Ryby oczyścić i wymyć dobrze, posolić dość mocno każdą rybę. Zrobić panierkę – mąka+tarta bułka, wymieszać razem. Rybę najpierw zanurzyć w roztrzepanym jajku, potem obtoczyć w mące, usmażyć tak, aby ...

Czytaj więcej

Teresa Wesołowska

2014.09.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 2 szklanki
  • Schab - 1kg
  • sok jabłkowy - 2 szklanki
  • Woda - 1 szklanka
  • Czosnek - 5 ząbków

Wykonanie

Do miski wlewamy sok jabłkowy, ocet jabłkowy dodajemy ząbki czosnku(w łupinach), kardamonu, sól,kminek oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Całość mieszamy i wkładamy schab. Schab musi być cały zalany ma...

Czytaj więcej

Adam Roszko

2014.09.08

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 500 ml
  • Papryczka chili - 2 sztuki
  • Jajko - 7szt
  • Liść laurowy - 3 szt
  • Pieprz czarny - 2 łyżeczki

Wykonanie

Jajka gotuję na twardo,następnie obieram i wkładam do słoika.Przygotowanie marynaty. Do garnka wlewam ocet,następnie dodaję przyprawy; czosnek,liście laurowe, pieprz, goździki, imbir, papryczkę ,tymia...

Czytaj więcej

Mariola Grzeda

2014.09.06

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Śledzie - 1/2 kg (płaty)
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 literatka
  • Woda - 3 i 1/2 literatki
  • Cebula - 1 sztuka
  • Cukier - 2 łyżki

Wykonanie

Śledzie wymoczyć w wodzie, pokroić i polać trochę olejem. Pozostałe składniki zagotować i przez chwilę gotować. Wystudzić i zalać przygotowane śledzie. Można dodać pokrojony szczypiorek lub cebulę po...

Czytaj więcej

Aneta Lorenc

2014.09.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/4 szklanki
  • Ryba filet - 1 i 1/2 kg
  • Woda - 2 szklanki
  • Cebula biała - 4 sztuki - średnie
  • Liść laurowy - 2 sztuki

Wykonanie

Rybę pokroić, odtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w grubsze plastry włożyć do garnka, dodać wodę, ocet, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz i zagotować. Gotować na małym ogn...

Czytaj więcej

Aneta Lorenc

2014.09.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryczka chili - 2-3 strączki
  • Parówki - 0,5 kg
  • Czosnek - 2 sztuki
  • Woda - 3 szklanki

Wykonanie

Do garnka wlej 3 szklanki wody,dodaj szklankę octu łyżeczkę soli,trzy łyżki cukru i wymieszaj Dodaj gorczyce,ziele angielskie,listki laurowe ,pieprz i całość zagotuj a później wystudź pod przykryciem ...

Czytaj więcej

Angelika Kopacka

2014.09.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1/4 szklanki
  • Mięso z królika -
  • Owoce jałowca - kilka
  • Ziele angielskie - kilka
  • Pieprz czarny w ziarenkach - kilka

Wykonanie

Zalewa: ocet, jałowiec, ziele, pieprz, czosnek, cebula (2 sztuki) i sól, natka pietruszki. Te składniki marynaty zagotować. Mięso królika: udka, comber, 1 cebula pokrojona, sól, 1-2 łyżki masła, 8...

Czytaj więcej

Elżbieta Weiss

2014.09.04

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 5 szklanek
  • Cukier - 1 szklanka

Wykonanie

Składniki zagotować.

Czytaj więcej

Zofia Polak

2014.09.04

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Gruszki - 250g
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 50 ml
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - łyżka stołowa
  • Papryczka chili - 1 malutka
  • Imbir - kawałek wielkości kciuka

Wykonanie

Przygotowujemy 3 słoiczki po 200 ml. Gruszki, cebulę, imbir oraz czosnek obieramy, papryczkę myjemy, kroimy wszystkie przygotowane składniki w drobną nieregularną kostkę. Posiekane składniki wrzucamy ...

Czytaj więcej

Szymon Grzywa

2014.09.03

1 komentarze

Ocena przepisu