Zalewę zagotować: woda, ocet, cukier, sól. Pieczarki pokroić w plastry i obgotować. Gotować ok. 3-4 minuty, odcedzić. Na gotującą marynatę wrzucić pieczarki, pokrojoną w talarki cebulę i paprykę pokr...
Czytaj więcejGrzyby i warzywa oczyścić a następnie pokroić. Grzyby gotujemy 10minut w osolonej wodzie następnie odcedzamy. Wodę, ocet ,miód i przyprawy gotujemy 5 minut. Następnie grzyby, warzywa układamy w słoika...
Czytaj więcejGrzyby obrać, umyć, odgotować w osolonej wodzie, zmieniając 2-3 razy wodę. 1 szklankę octu, 1 szklankę wody, 1 szklankę cukru, pieprz i liść laurowy zagotować, włożyć odsączone grzyby i ponownie z...
Czytaj więcejCebulę obrać, pokroić w piórka i usmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać do niej koncentrat pomidorowy, wrzącą wodę, ocet, grzyby i przyprawy. Dobrze wymieszać, pogotować razem ok 5 minut. Przełożyć do sł...
Czytaj więcejGrzyby oczyścić, ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i przełożyć gorące do zalewy przygotowanej w pozostałych składników. Gotować grzyby w zalewie ok. 30 minut. Gorące wkładać do słoi...
Czytaj więcejGrzyby oczyścić i wypłukać.Gotować do miękkości z dodatkiem soli i cebuli,następnie wyjąć,osączyć,a cebulę odrzucić.Grzyby ułożyć w słoiku warstwami,zalać ostudzoną zalewą i zagotować.Słój zamknąć....
Czytaj więcejGrzyby obgotować, odcedzić i pozostawić na durszlaku. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na patelni na oleju, następnie przełożyć ją do garnka, dodać grzyby, ketchup, cukier, a także pieprz i sól d...
Czytaj więcejWcześniej przebrane grzyby 2 kg ugotować i odcedzić. Zalewa: 1 szklanka octu, 2 szklanki wody, 4 łyżki cukru, 1 łyżka soli, liść laurowy, ziele angielskie, pokrojona w plastry cebula. To wszystko z...
Czytaj więcejGrzybki oczyszczamy, wybierając te najmniejsze. Cebule kroimy w piórka i dodajemy do grzybków. Następnie należy je wraz z cebula obgotować i odcedzić. Wodę cukier, sól i ocet zagotować wraz z zielem a...
Czytaj więcejGrzyby oczyszczamy z resztek ziemi i liści, opłukujemy w letniej wodzie i wrzucamy do garnka. Dodajemy wodę, ocet oraz przyprawy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut. Nas...
Czytaj więcej2013 © Jamar. ALL Rights Reserved.