WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 250 ml
  • Papryka czerwona - 1 kg
  • Cebula - 1 kg
  • Cukinia - 3 kg
  • Koncentrat pomidorowy - 1 l

Wykonanie

Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Cukinie i cebule pokroić w kostkę. Wszystko razem nasolić, dobrze wymieszać, by puściło sok. Odczekać ok. 2 godziny. Zagotować ocet i cukier. Warzywa dobrze wycis...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.03

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryczka chili - 300 g
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 100 ml
  • Woda - 400 ml
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Cukier - 4 łyżeczki

Wykonanie

Do rondelka wlać odmierzoną ilość wody. Wsypać sól oraz cukier. Dodać przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz kolorowy. Zagotować. Następnie do pustych słoików włożyć po 1 ząbku rozgniec...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.03

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Kapusta czerwona - 4 kg
  • Śliwki węgierki - 1 kg
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1 szklanka

Wykonanie

Kapustę poszatkować, śliwki wypestkować, pokroić i wymieszać, całość zalać na 3 min wrzątkiem, odcedzić. Przełożyć do słoików. Następnie pozostałe składniki połączyć ze sobą i doprowadzić do wrzenia, ...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.03

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - pół szklanki
  • Schab - 40 dag
  • Mandarynki - 1 puszka
  • Kiełki sojowe - 10 dag
  • Cebula dymka - 2 sztuki

Wykonanie

Marynatę przygotować z octu Jamar, cebuli, ziela, goździków, cukru i soli. Zagotować, ostudzić i zalać schab. Mięso schabu po godzinie wyjąć z marynaty umyć pokroić w plastry, a następnie na paski sze...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.01.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 litr
  • Cebula - 3 kg
  • Sól - 7 łyżek
  • Miód - 1 łyżka
  • Cukier - 1 kg

Wykonanie

Cebulę pokroić w krążki, posolić i odstawić na 2 godziny. Następnie wylać sok, cebulę opłukać pod bieżącą wodą. Przygotować marynatę (w garnku): zagotować ocet, cukier, miód, cynamon, goździki, piepr...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.01.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Kapusta biała - 1 kg
  • Buraki - 20 dag
  • Seler korzeniowy - 20 dag
  • Czosnek - 8 ząbków

Wykonanie

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i dość grubo poszatkować. Buraki pokroić w plastry. Kapustę włożyć do garnka, zalać wrzątkiem i gotować ok. 4 minut, wyjąć i ostudzić. W drugim garnku zagotować sz...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.01.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 300 ml
  • Suszone pomidory - 5 sztuk
  • Oliwa ze suszonych pomidorów - 1/3 ze słoika
  • Czosnek - 12 ząbków
  • Cebula fioletowa - 2 sztuki

Wykonanie

Wszystko zmiksować!!Przelozyc do garnka i doprowadzić do wrzenia. Konsystencje można zmieniac według uznania za pomocą zwiekszania lub zmniejszania ilości octu.Po przygotowaniu najlepiej rozlac do but...

Czytaj więcej

Piotr Oleszkowicz

2015.01.07

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Żurawina - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 łyżki
  • Cukier - pół szklanki

Wykonanie

Żurawinę myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięs. Dodajemy do niej cukier i ocet. Mieszamy. Przelewamy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy ok. 10 minut.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.01.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Śledzie - 500 g
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1 łyżka
  • Jabłka - pół sztuki
  • Buraki - 2 sztuki
  • Korniszony - 4 sztuki

Wykonanie

Gotujemy buraki i obierać i pokroić w kostkę. Śledzie, jabłko i ogórki również pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i przelać wrzątkiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez i oc...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.12.18

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Żurawina - pół szklanki
  • Morele - pół szklanki
  • Kurczak cały - ok. 3kg
  • Masło - 3 łyżki

Wykonanie

Nagrzej piekarnik do temperatury 230°C. Rozpuść 2 łyżki masła, następnie natrzyj kurczaka roztopionym masłem i posyp solą i suszonym rozmarynem. Piecz przez ok. godzinę (do momentu kiedy kurczak z róż...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.12.01

2 komentarze

Ocena przepisu