WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Marchewka - 2 sztuki
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1 1/2 łyżki
  • Kapusta biała -
  • Cebula - 2 sztuki
  • Cukier - 1/3 szklanki

Wykonanie

Posiekać kapustę i marchewkę, przesypać do dużej miski. Drobno posiekać cebulę. Wymieszać dodatki - cukier puder, pieprz, sól, ocet, majonez i sok z cytryny. Połączyć z warzywami i dokładnie wymieszać...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.12.01

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Jabłka - 1 kg
  • Kapusta czerwona - 4 kg
  • Cebula - 0,5 kg
  • Woda - 1,5 szklanki

Wykonanie

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półplasterki - całość posolić i zostawić na ok. 2-3h. Następnie odlać nadmiar wody z kapusty. Ugotować zalewę (woda, ocet, cukier, przyprawy) wrzucić do niej kapu...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.11.19

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Patisony - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0.5 szklanki
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 4 czubate łyzki
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie

Małe patisony układamy w dużych słoikach przekładamy koprem chrzanem i przyprawami. Wodę gotujemy z cukrem solą i octem i zalewamy patisony zakręcamy słoik i pasteryzujemy około 15 minut.

Czytaj więcej

Elżbieta Wawer

2014.11.04

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Patisony - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0.5 szklanki
  • Woda - 1 litr
  • Sól - 1 duża płaska łyżka
  • Cukier - 3 łyżki

Wykonanie

W każdy słoik wkładamy po listku laurowym pieprz czarny, ziele angielskie i gorczycę, następnie układamy male patisony.Wodę gotujemy z solą cukrem i octem izalewamy słoiki. Zakręcamy i pasteryzować ...

Czytaj więcej

Elżbieta Wawer

2014.11.04

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 500 ml
  • Buraki - 6kg
  • Cukier - 2 szklanki
  • Sól - 2 lyżli
  • Chrzan korzeń - 3 łyżki

Wykonanie

Buraki ugotuj, ostudź, obierz. Następnie zetrzyj na drobnych ostrych oczkach, dodaj składniki porządnie wymieszaj aby składniki się rozpuściły i połączyły. Następnie odstaw do zimnego miejsca na 12 go...

Czytaj więcej

Kinga Nurkowska

2014.10.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 l
  • Woda - 2 l
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka
  • Cukier - 35 dkg

Wykonanie

Paprykę umyć, usunąć gniazda z nasionami, podzielić przecinając wzdłuż na szerokie paski − wg. uznania. Wszystkie składniki oprócz czosnku zagotować. Do gotującej się zalewy wkładać partiami paski pap...

Czytaj więcej

Lucyna Konior

2014.10.14

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 1/2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryczka chili - 3 sztuki
  • Buraki - 3 kg
  • Cebula - 1/2 kg

Wykonanie

Buraki umyć, ugotować w skórce, następnie obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i papryczki chili oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w piórka. W dużym naczyniu zagotować...

Czytaj więcej

Lucyna Konior

2014.10.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryczka chili - po jednej do słoika
  • Cukinia - 2,5 - 3 kg.
  • Woda - 4 szklanki
  • Cebula - 4 szt.

Wykonanie

Cukinie umyć, obrać i pokroić w większe kostki (kroimy tylko twardą część cukinii, tę bez pestek) Cebulę obrać, przekroić na pół lub ćwiartki. W naczyniu przygotować zalewę: zagotować wodę z octem, ...

Czytaj więcej

Lucyna Konior

2014.10.08

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Czosnek -
  • Miód - 2 łyżki
  • Cukier - 2 czubate łyżki
  • Sól - 2 czubate łyżki

Wykonanie

Czosnek należy obrać, ząbki ułożyć. Wsypać po pół łyżeczki ziół na słoiczek. Zalewę z pozostałych składników zagotować i zalać czosnek. Pasteryzuję 10 minut.

Czytaj więcej

Marta Madeja

2014.10.01

2 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szkl
  • Buraki - 1 wiaderko 10 l
  • Woda - 1 szkl
  • Cukier - 1,5 szkl
  • Sól - 1,5 łyżki

Wykonanie

Składniki zalewy zagotować ostudzić i wlać do startych na grubej tarce buraczków wymieszać i włożyć do słoikow.Zagotować krótko tak aby słoik złapał.

Czytaj więcej

Grażyna Maleyka

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu