WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 600 ml
  • Dynia - 2 kg
  • Pomarańcza - 2 sztuki
  • Cukier - 5 dag
  • Cynamon - 1 laska

Wykonanie

Z podanych składników ugotować kompot.

Czytaj więcej

Aleksandra Pędziwiatr

2014.09.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 250 ml
  • Woda - 250 ml
  • Cebula - 1
  • Oliwa z oliwek - 50 ml
  • Owoce jałowca - 6

Wykonanie

Zagotować wodę z octem, cebulą pokrojoną w plasterki i przyprawami. Ostudzić, wymieszać z oliwą i zalać marynatą mięso. Marynować w chłodnym miejscu przez 2-3 dni obracając mięso co 12 godzin....

Czytaj więcej

Agnieszka Donoch

2014.09.21

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Śledzie - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 0,5 litra
  • Cebula - 2 sztuki
  • Białe wino - 0,5 litra
  • Ziele angielskie - 10 sztuk

Wykonanie

Śledziki dokładnie umyłam, odcięłam resztki tylnej płetwy. Osuszyłam, po czym usmażyłam na oleju rzepakowym do zarumienienia. W oryginalnym przepisie śledzie powinno oprószyć się mąką. I tu uwaga – ś...

Czytaj więcej

Katarzyna Czachor

2014.09.17

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Jabłka - 70 dag
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/4 szklanki
  • Ziele angielskie - 5 ziaren
  • Cukier - 4 łyżki
  • Sól - 2 łyżeczki

Wykonanie

1. Jabłka obieramy, kroimy i smażymy. Przecieramy przez sito. Gorczycę mielimy w młynku do kawy. 2. Ocet zagotowany wraz z liściem laurowym, goździkami, pieprzem i zielem angielskim. Przecedzamy. 3....

Czytaj więcej

Joanna Szor

2014.09.16

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Śledzie - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek
  • Woda - 1/2 litra
  • Cebula - 4 sztuki

Wykonanie

Śledzie obrać ze skóry i podzielić na kawałki, cebulę pokroić w kostkę.. Składniki zalewy zagotować. Do gorącej zalewy dodać przygotowane śledzie, zagotować i gorące wkładać do słoików. Jak przestygną...

Czytaj więcej

Joanna Berżowska

2014.09.16

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 5 łyżek
  • Przyprawa maggi - 2,5 łyżki
  • Cukier - 5 łyżek
  • Koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • Woda - 7-8 łyżek

Wykonanie

Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm i posypać czerwonym Delikatem Knorr. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Układać w żaroodpornym ...

Czytaj więcej

Irena Matejczyk

2014.09.15

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 3 szklanki
  • Cukier - 1 1/4 szklanki
  • Cebula - 3 sztuki
  • Czosnek - 3 ząbki

Wykonanie

Marynatę gotować ok. 10 minut. Lekko przestudzoną odcedzić i zalać warzywa. W/w ilość wystarcza na ok. 3 kg warzyw.

Czytaj więcej

Barbara Kaliszak

2014.09.15

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Kapusta - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryka - 1 sztuka
  • marchewki - 5 sztuk
  • Cebula - 3 sztuki

Wykonanie

Kapustę poszatkować, warzywa pokroić. Wymieszać i zasypać ¾ szklanki cukru. Odstawić na 1 godzinę. Zalewa: olej, ocet, sól, cukier(1/2 szklanki). Zagotować i wlać do surówki, wymieszać.

Czytaj więcej

Jolanta Ostrowska

2014.09.12

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryczka chili - 150 g
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 600 ml
  • Papryka czerwona - 150 g
  • Cukier żelujący 1:1 - 1 kg

Wykonanie

1. Chili przekrawamy na pól, wyskrobujemy nasiona, przekrawamy na 4 części, wkładamy do malaksera i siekamy pulsacyjne aż powstaną maleńkiej czerwone cętki, przekładamy do miski 2. W szerokim rondlu ...

Czytaj więcej

Anna Petryna

2014.09.11

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Jarzębina - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 300 ml
  • Cukier - 300 g
  • Woda - 500 ml
  • Goździki - do smaku

Wykonanie

Owoce jarzębiny powinny być lekko miękkie, dojrzałe ale o intensywnym kolorze bez plamek i przebarwień. Należy usunąć pestkę, nacinając każdy owoc od strony czarnego zakończenia. Zagotować ocet Jamar,...

Czytaj więcej

Anna Tymińska

2014.09.11

1 komentarze

Ocena przepisu