WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/3 szklanki
  • Cebula dymka -
  • Woda - 1 litr
  • Pieprz czarny - wg uznania
  • Ziele angielskie - wg uznania

Wykonanie

Cebulki umyć obrać i obgotować w osolonej wodzie. Gdy stanie się prawie miękka odcedzić i osączyć, następnie ułożyć w słoikach i zalać zimną zalewą. Pasteryzować 15 min.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Fasolka szparagowa -
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 3/4 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Wszystkie składniki zalewy zagotować. Surową fasolkę umyć, włożyć do słoików i zalać marynatą. Gotować 5 minut.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 6 sytuk
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/4 litra
  • Buraki - 3 kg
  • Cebula - 3 sytuki
  • Cukier - 25 dag

Wykonanie

Buraki gotujemy do miękkości,studzimy,obieramy ze skórki, ścieramy na tarce. Paprykę i cebulę mielimy w maszynce lub również ścieramy. Na wrzącą zalewę octową wrzucamy paprykę z cebulką. Gotujemy 10 ...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukinia - 2 kg
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Zagotować zalewę składającą się z wody, octu spirytusowego 10% marki Jamar, cukru, soli i miodu. Młode, niezbyt duże cukinie pokroić w krążki o grubości ok. 0,5 - 1 cm. Krążki cukinii ściśle ułożyć w...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Brukselka - 1 kg
  • Koper nasiona suszone - pół łyżeczki
  • Ziele angielskie - 10 sztuk
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie

Brukselkę sparzyć wrzątkiem i ułożyć ciasno w słoiku. Składniki marynaty zagotować z dwiema szklankami wody. Zalać brukselkę. Słoiki zamknąć i pasteryzować.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 2 łyżki
  • Karkówka -
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • Ketchup pikantny - 2 łyżki

Wykonanie

1. Obierz i drobno posiekaj cebulę oraz czosnek. 2. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. 3. Nasmaruj karkówkę marynatą i odstaw do lodówki na 4-6 godzin. 4. Przygotowana z podanych ilości składnikó...

Czytaj więcej

January Wrzoł

2015.02.20

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 łyżki
  • Karkówka - 1 kg
  • Musztarda - 1 słoiczek
  • Miód - 2 łyżki
  • Przyprawa do karkówki -

Wykonanie

Wszystkie składniki mieszamy, czosnek należy przecisnąć przez praskę. Marynatą smarujemy karczek i zostawiamy w lodówce do przegryzienia na noc. Następnie upiec w piekarniku.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.16

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/3 szklnaki
  • Pietruszka (korzeń) - 1 sztuka
  • Marchewka - 1 sztuka
  • Ryba słodkowodna - 1 kg
  • Cebula - 3 sztuki

Wykonanie

Z oczyszczonych , pokrojonych warzyw ( cebuli tylko 1,5 sztuki ), wody z dodatkiem soli i cukru do smaku oraz połowy przypraw podgotować wywar (na małym ogniu). Włożyć do wywaru oczyszczoną rybę pokro...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.15

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Marchewka - 2 sztuki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Sól - 4 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona - 1 łyżeczka

Wykonanie

Ogórki można obrać, ale nie trzeba. Kroimy je razem z marchewką na plasterki o grubości ok. 3 milimetrów, zasypujemy solą i zostawiamy na 12 godzin w chłodnym miejscu. Po tym czasie lekko podgrzewamy ...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.15

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Papryka -
  • Kapusta biała -
  • Mar -
  • Cebula -

Wykonanie

Kapustę umyć, poszatkować. Papryki wydrążyć, sparzyć, pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w paseczki. Wymieszać wszystkie składniki dodając natkę pietruszki i włożyć do słoika. Zagotować wodę, d...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.10

2 komentarze

Ocena przepisu