WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 150 ml
  • Kabaczek - 1 sztuka
  • Woda - 1 l
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Cukier - 6 łyżek

Wykonanie

Zagotować wodę z cukrem i solą przyprawami(ziele pieprz lisć laurowy) .Potem odstawić i dodać ocet. Cukinię pokrojoną w słupki ułożyć ciasno w małych słoiczkach(250-300 ml). Do każdego słoiczka dać ...

Czytaj więcej

Jolanta Pluta

2014.05.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryka - 1 sztuka
  • Kalafior - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Sól - 1 płaska łyż

Wykonanie

Kalafior pokroić w różyczki, a paprykę i cebule w paski. Zasypać solą i zostawić na całą noc. Zalewa: ocet, cukier, wodę, chilli, curry i musztardę wymieszać i zagotować. Następnego dnia pokrojone war...

Czytaj więcej

Teresa Kasperek

2014.05.17

1 komentarze

Ocena przepisu