WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/3 szklanki
  • Cebula dymka -
  • Woda - 1 litr
  • Pieprz czarny - wg uznania
  • Ziele angielskie - wg uznania

Wykonanie

Cebulki umyć obrać i obgotować w osolonej wodzie. Gdy stanie się prawie miękka odcedzić i osączyć, następnie ułożyć w słoikach i zalać zimną zalewą. Pasteryzować 15 min.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Fasolka szparagowa -
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 3/4 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Wszystkie składniki zalewy zagotować. Surową fasolkę umyć, włożyć do słoików i zalać marynatą. Gotować 5 minut.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 6 sytuk
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/4 litra
  • Buraki - 3 kg
  • Cebula - 3 sytuki
  • Cukier - 25 dag

Wykonanie

Buraki gotujemy do miękkości,studzimy,obieramy ze skórki, ścieramy na tarce. Paprykę i cebulę mielimy w maszynce lub również ścieramy. Na wrzącą zalewę octową wrzucamy paprykę z cebulką. Gotujemy 10 ...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukinia - 2 kg
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Zagotować zalewę składającą się z wody, octu spirytusowego 10% marki Jamar, cukru, soli i miodu. Młode, niezbyt duże cukinie pokroić w krążki o grubości ok. 0,5 - 1 cm. Krążki cukinii ściśle ułożyć w...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Brukselka - 1 kg
  • Koper nasiona suszone - pół łyżeczki
  • Ziele angielskie - 10 sztuk
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie

Brukselkę sparzyć wrzątkiem i ułożyć ciasno w słoiku. Składniki marynaty zagotować z dwiema szklankami wody. Zalać brukselkę. Słoiki zamknąć i pasteryzować.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Papryka -
  • Kapusta biała -
  • Mar -
  • Cebula -

Wykonanie

Kapustę umyć, poszatkować. Papryki wydrążyć, sparzyć, pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w paseczki. Wymieszać wszystkie składniki dodając natkę pietruszki i włożyć do słoika. Zagotować wodę, d...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.10

2 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryczka chili - 300 g
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 100 ml
  • Woda - 400 ml
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Cukier - 4 łyżeczki

Wykonanie

Do rondelka wlać odmierzoną ilość wody. Wsypać sól oraz cukier. Dodać przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz kolorowy. Zagotować. Następnie do pustych słoików włożyć po 1 ząbku rozgniec...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.03

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Kapusta czerwona - 4 kg
  • Śliwki węgierki - 1 kg
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1 szklanka

Wykonanie

Kapustę poszatkować, śliwki wypestkować, pokroić i wymieszać, całość zalać na 3 min wrzątkiem, odcedzić. Przełożyć do słoików. Następnie pozostałe składniki połączyć ze sobą i doprowadzić do wrzenia, ...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.02.03

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Kapusta biała - 1 kg
  • Buraki - 20 dag
  • Seler korzeniowy - 20 dag
  • Czosnek - 8 ząbków

Wykonanie

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i dość grubo poszatkować. Buraki pokroić w plastry. Kapustę włożyć do garnka, zalać wrzątkiem i gotować ok. 4 minut, wyjąć i ostudzić. W drugim garnku zagotować sz...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.01.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pomidory - 3 sztuki
  • Ogórki (długie) - 1 sztuka
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 łyżki
  • Papryka - 1 sztuka
  • Cebula fioletowa - 1 sztuka

Wykonanie

Na początku sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Pokroić w grubą kostkę lub ćwiartki. Obrać ogórki i pokroić w plasterki, pokroić paprykę w kostkę lub cienkie paseczki, cebulę obrać i pokroić w pióra.....

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.12.01

1 komentarze

Ocena przepisu