WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Cebula - 5 - 6szt.
  • Koper - min. 2 pęczki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR, - 1,5 szklanki
  • Sól - 3 łyzeczki

Wykonanie

Ogórki umyte, obieram ze skórki - kroje w cienkie plastry, cebulki tez obrane kroje w plasterki - krążki, umyty koper cieniutko kroję. wszystko wrzucam do miski i posolone odstawiam na min. 2 godz...

Czytaj więcej

Barbara Nowak

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 litra
  • Ogórki (krótkie) -
  • Papryczka chili -
  • Marchewka -
  • Cukier - 10 łyżek

Wykonanie

Ogórki ciasno nałożyć do słoika i dodać trochę papryki chili ( w zależności jak ostra papryka i jak ostre się chce mieć ogórki), kawałek marchwi i korzenia chrzanu, liść z winogrona i czarnej porzeczk...

Czytaj więcej

Robert Mleczko

2014.09.30

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2kg
  • Marchewka - 1szt
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 1 czubata łyżka

Wykonanie

Elementy zalewy łączymy ze sobą i zagotowujemy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ogórki dokładnie czyścimy-myjemy i kroimy na cztery części. Kroimy wzdłuż ogórka na połowę i ponownie na kolejną. Marchewkę...

Czytaj więcej

Marta Madeja

2014.09.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 litra
  • Chrzan korzeń -
  • Cebula -
  • Czosnek -

Wykonanie

Ogórki umyte układamy do słoika dodajemy przyprawy: chrzan, cebula czosnek, gorczyce, liście laurowe, ziele angielskie. Wodę, ocet, cukier i sól dobrze wymieszać i zalać ogórki.

Czytaj więcej

Bernadeta Warzecha

2014.09.28

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3 szklanki
  • Czosnek - 3 główki
  • Sól - 8 łyżek
  • Cukier - 1,2 kg

Wykonanie

Ocet z cukrem zagotować i wystudzić. Na patelnie wlać olej i chilli i krótko podgrzać wystudzić, zawartość patelni zmieszać z zalewą z cukrem i octem. Płynem zalać ogórki i odstawić na 24 godziny smac...

Czytaj więcej

Felicja Budziwojska

2014.09.28

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Cebula - 0,5 kg
  • Cukier - 3 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

wodę, ocet, cukier, sól, przyprawę zagotować. ogórki pokroić na koreczki o grubości ok.0,5-1cm. posypać je 0,5 łyżki soli i zostawić na ok. 2 godz. cebulę pokroić w plastry i również posypać 0,5 ły...

Czytaj więcej

Alina Rogala

2014.09.27

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3 szklanki
  • Cebula - 6 sztuk duże
  • Cukier - 3 szklanki
  • Sól - 4 łyżki

Wykonanie

Marynata : 3 szklanki octu zagotować z 3 szklankami cukru. Ostudzić. Do zimnej zalewy dodać pozostałe przyprawy. Ogórki pokroić na ćwiartki, zasolić i zasypać pokrojoną w kostkę cebulą.Odstawić na 2-3...

Czytaj więcej

Małgorzata Jaruszowicz

2014.09.27

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1/2 szklanki
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie

Ocet, woda, cukier, sól -wszystkie składniki razem rozpuszczamy. Wkładamy do każdego słoika chrzan, czosnek, koper, liść, ziele. Pasteryzować 20 minut

Czytaj więcej

Małgorzata Moriak

2014.09.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 l
  • Marchewka -
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 4 szklanki

Wykonanie

Zalewę zagotować i po ostudzeniu dodać: 10 ząbków czosnku przez praskę 3 łyżeczki musztardy i wymieszać. Na dno słoików włożyć plaster marchewki, cebuli oraz ogórki obrane ze skóry, przekrojone wzdłuż...

Czytaj więcej

Zofia Kazimierczyk

2014.09.25

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Marchew - 1 kg
  • Papryka czerwona - 1 kg
  • Cebula - 1 kg

Wykonanie

Obrane ogórki kroimy w talarki i solimy. Pozostawiamy na dwie godziny aby puściły sok. Następnie odsączamy. Marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w piórka a paprykę w paski. wsz...

Czytaj więcej

Agnieszka Grundkowska

2014.09.25

1 komentarze

Ocena przepisu