WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Grzyby leśne -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szklanki
  • Woda - 1 szklanka
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka
  • Cebula - 3 sztuki

Wykonanie

Cebule kroimy, wlewamy wodę, olej, ocet, cukier, sól. Chwilę pogotować, dodać przecier, wymieszać i zalać przegotowane grzybki. Zawekować.

Czytaj więcej

Teresa Maruszczyk

2014.09.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - 0,5 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 0,5 l
  • Marchewka -
  • Cebula - 2 sztuki
  • Kalafior -

Wykonanie

Grzyby oczyścić z piasku, przyciąć trzonki, starannie wypłukać. Grzyby małe pozostawić całe, większe przepołowić. Wrzucić grzyby do niewielkiej ilości wrzącej wody z dodatkiem soli i cebuli – gotowa...

Czytaj więcej

Janina Jaworska

2014.09.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 500ml
  • Grzyby leśne - 5 litrów
  • Cukier - 1kg
  • Ziele angielskie - kilka
  • Liść laurowy - 2-3

Wykonanie

Do zagotowanego octu z dodatkami wrzucić 5 litrów oczyszczonych grzybów bez dodawania wody ponieważ grzyby puszczą dużą ilość wody z siebie. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 15 minut. Gorące rozlać...

Czytaj więcej

Jarosław Pawluk

2014.09.18

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,2 szklanki
  • Marchewka - 1 sztuka
  • Sól - 1,2 łyżki
  • Cukier - 4 łyżki

Wykonanie

Do garnka wlewamy 2 szklanki wody ,dodajemy 1,2 szklanki octu JAMAR 4 łyżki cukru ,liść laurowy i 1,2 łyżki soli .Zagotowujemy zalewę.W między czasie gotujemy grzyby.szykujemy słoiki (porcji zalewy wy...

Czytaj więcej

Maria Kowalska

2014.09.16

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Opieńki - 1 durszlak
  • Papryka - 6 sztuk
  • Papryczka chili - 2 sztuki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 10 łyżek
  • Cebula - 1/2 kg

Wykonanie

Na rozgrzanej patelni wlać olej i udusić pokrojoną w plasterki cebulę. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę i dalej dusić pod pokrywką. Kiedy powyższe składniki są miękkie – dodajemy odgotowane opieńki ...

Czytaj więcej

Władysława Bojarska

2014.09.15

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - 1 kg
  • Marchewka - 1 sztuka
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szklanki
  • Cebula - 2-3 sztuki
  • Ziele angielskie -

Wykonanie

Grzyby przebrać, umyć, oczyścić, opłukać, zanurzyć na sicie we wrzątku i wsypać do rondla. Dodać umyte i obrane cebule, czystą, oskrobaną i pokrajaną w plasterki marchewkę, a także przyprawy. Przykry...

Czytaj więcej

Halina Czukwińska

2014.09.15

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Marchewka -
  • Pietruszka (korzeń) -
  • Kurki -
  • Sól -

Wykonanie

ZALEWA: woda, ocet, cukier i sól - zagotować. Kurki oczyścić, umyć, sparzyć wrzątkiem, potem zalać małą ilością osolonej wody i gotować około 5 minut. Po ugotowaniu przekładać do przygotowanych słoi...

Czytaj więcej

Klaudia Mielczarek

2014.09.12

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Podgrzybki -
  • Marchewka -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szklanki
  • Cebula -
  • Ziele angielskie -

Wykonanie

ZALEWA: woda, ocet, cukier, sól - zagotować. Podgrzybki oczyścić, umyć, następnie sparzyć wrzątkiem, potem zalać małą ilością osolonej wody i gotować około 10 minut. Po ugotowaniu przelać zimną wodą ...

Czytaj więcej

Klaudia Mielczarek

2014.09.12

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Oliwa z oliwek - 1/2 szklanki
  • Cebula - 2 sztuki
  • Cukier - 3 łyżki

Wykonanie

Grzyby obgotować. Następnie wszystkie składniki 20 minut przesmażyć, nakładać do słoików i gotować ½ godziny.

Czytaj więcej

Maria Luźna

2014.09.12

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - 1000g
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 150 ml
  • Oliwki - 100g
  • Marchew - 2 sztuki
  • Tymianek - łyżeczka

Wykonanie

Grzyby oczyszczamy, kroimy i gotujemy 10 minut w słonej wodzie. Następnie rozkładamy do słoików dodajemy oliwki, marchew w plasterkach, zioła i przyprawy.Zagotowujemy wodę z octem, cukrem i gorąco zal...

Czytaj więcej

Beata Oberman

2014.09.11

1 komentarze

Ocena przepisu