WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Dynia - 1 sztuka
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Goździki - kilka sztuk

Wykonanie

Dynie obrać oczyscić z miękkich części, pokroić w kostkę, zagotować zalewę, na gotującą marynatę wsypać dynię, całość zagotować ,nakładać do czystych słoikow, zakręcić i do góry dnem....

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Czosnek - główka
  • Sól - 1 łyżka
  • Cukier - 1 szklanka

Wykonanie

Papryke oczyścić z nasion pokroic w czastki, czosnek obrac wlożyć po jednym zabku do czystych słoikow ,z pozostalych składnikow zagotować zalewę wrzucię papryke, doprowadzić do wrzenia, goracą paprykę...

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Olej rzepakowy - 1 szklanka
  • Cebula - 1/2 szklanka
  • Koncentrat pomidorowy - mały słoiczek

Wykonanie

Na oleju smażymy cebulę i wrzucamy ugotowane grzyby. Podsmażamy z cebulą. Dodajemy vegety do smaku, pieprz, sól, przecier pomidorowy i ocet. Dusimy 10-15 minut, Przekładamy do słoików.

Czytaj więcej

Agnieszka Ausztol

2015.05.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Papryka czerwona - 1 szt.
  • Cebula - 1/2 kg
  • Seler korzeniowy - 1 szt.

Wykonanie

Ogórki umyć , odciąć końcówki i przekroić na koreczki. Papryczkę przekroić w koreczki. Paprykę żółtą i czerwoną pokroić w paski. Seler starkować na jarzynowej tarce, cebulę pokroić w talarki. Włożyć w...

Czytaj więcej

Agnieszka Ausztol

2015.05.26

2 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 SZKLANKI
  • Papryka czerwona - 4 SZT.
  • Seler korzeniowy - 2 SZT.
  • Cebula - 2 SZT.
  • Cukier - 3/4 SZKLANKI

Wykonanie

Wszystkie składniki na zalewę oprócz octu wlałam do garnka i zagotowałam. Gotowałam jeszcze 10 minut a następnie wlałam ocet, ponownie zagotowałam a potem przestudziłam. Papryki obrałam z gniazd nasie...

Czytaj więcej

Agnieszka Ausztol

2015.05.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 250ml
  • Śliwki węgierki - 2kg
  • Cukier - 2 szklanki
  • Woda - 750 ml
  • Goździki - pare sztuk

Wykonanie

Śliwki umyj wypestkuj, z podanych skladnikow zagotuj marynate, zalej śliwki goracą maynatą , po ostygnieciu zlej marynate i ponownie zalej goraca śliwki, gdy znow wystygna zlej marynate, śliwki powkła...

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.20

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukinia - 2,5 kg
  • Buraki - 2 kg
  • Cebula - 5 sztuk
  • Sól - 4 łyzki

Wykonanie

Ugotowane buraczki i cukinię (bez pestek i skórki) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Cukier z olejem, octem i solą zagotować, wlać do buraków. Wymie...

Czytaj więcej

Bożena Mdk

2015.05.18

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pieczarki - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 11 łyżek
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 7 łyżek
  • Koncentrat pomidorowy - 2 słoiczki

Wykonanie

Pieczarki obtoczone w mące, jajku, bułce tartej (z pieprzem i solą) smażymy na rozgrzanym oleju. Gotujemy zalewę z podanych składników. Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gotujemy 5 m...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.04.07

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Kapusta - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Buraki - 2 kg
  • Cebula - 0,5 kg
  • Woda - 1 szklanka

Wykonanie

Kapustę poszatkować, cebulę skroić w piórka, buraki ugotować i po wystudzeniu obrać i potarkować na grubych oczach. Wszystkie składniki wymieszać razem i włożyć do słoików. Pasteryzować ok. 2o min....

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Marchewka - 1 kg
  • Por - 1 kg
  • Papryka - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 4 szklanki

Wykonanie

Marchew zetrzeć na grubych oczach, pory pokroić w półksiężyce, paprykę pokroić w kostkę. Z pozostałych składników przygotować zalewę (zagotować). Do zalewy wrzucić marchew i gotować ok. 5 min, potem d...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu