Dynie obrać oczyscić z miękkich części, pokroić w kostkę, zagotować zalewę, na gotującą marynatę wsypać dynię, całość zagotować ,nakładać do czystych słoikow, zakręcić i do góry dnem....
Czytaj więcejPapryke oczyścić z nasion pokroic w czastki, czosnek obrac wlożyć po jednym zabku do czystych słoikow ,z pozostalych składnikow zagotować zalewę wrzucię papryke, doprowadzić do wrzenia, goracą paprykę...
Czytaj więcejNa oleju smażymy cebulę i wrzucamy ugotowane grzyby. Podsmażamy z cebulą. Dodajemy vegety do smaku, pieprz, sól, przecier pomidorowy i ocet. Dusimy 10-15 minut, Przekładamy do słoików.
Czytaj więcejOgórki umyć , odciąć końcówki i przekroić na koreczki. Papryczkę przekroić w koreczki. Paprykę żółtą i czerwoną pokroić w paski. Seler starkować na jarzynowej tarce, cebulę pokroić w talarki. Włożyć w...
Czytaj więcejWszystkie składniki na zalewę oprócz octu wlałam do garnka i zagotowałam. Gotowałam jeszcze 10 minut a następnie wlałam ocet, ponownie zagotowałam a potem przestudziłam. Papryki obrałam z gniazd nasie...
Czytaj więcejŚliwki umyj wypestkuj, z podanych skladnikow zagotuj marynate, zalej śliwki goracą maynatą , po ostygnieciu zlej marynate i ponownie zalej goraca śliwki, gdy znow wystygna zlej marynate, śliwki powkła...
Czytaj więcejUgotowane buraczki i cukinię (bez pestek i skórki) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Cukier z olejem, octem i solą zagotować, wlać do buraków. Wymie...
Czytaj więcejPieczarki obtoczone w mące, jajku, bułce tartej (z pieprzem i solą) smażymy na rozgrzanym oleju. Gotujemy zalewę z podanych składników. Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gotujemy 5 m...
Czytaj więcejKapustę poszatkować, cebulę skroić w piórka, buraki ugotować i po wystudzeniu obrać i potarkować na grubych oczach. Wszystkie składniki wymieszać razem i włożyć do słoików. Pasteryzować ok. 2o min....
Czytaj więcejMarchew zetrzeć na grubych oczach, pory pokroić w półksiężyce, paprykę pokroić w kostkę. Z pozostałych składników przygotować zalewę (zagotować). Do zalewy wrzucić marchew i gotować ok. 5 min, potem d...
Czytaj więcej2013 © Jamar. ALL Rights Reserved.