WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula - 40 dkg
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka

Wykonanie

Ogórki myjemy i w skórce kroimy na drobne plasterki. Cebulę kroimy w drobne wiórka . Pokrojone ogórki i cebulę wrzucamy do dużego naczynia i wszystko solimy. Osolone ogórki i cebulę odstawiamy na god...

Czytaj więcej

Justyna Kuś-mazur

2014.07.19

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Marchewka - 0,5 kg
  • Cebula - 0,5 kg
  • Koper - 10 dkg

Wykonanie

Ogórki obrać i pokroić w plastry, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę pokroić w plastry, natkę pietruszki drobno posiekać i czosnek. Wszystko razem wymieszać i powkładać do słoików, pozalewa...

Czytaj więcej

Teresa Koneczna

2014.07.17

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 25 sztuk
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 3 szklanki
  • Cebula - 6 sztuk
  • Papryka zielona - 2 sztuki
  • Czosnek - 3 ząbki

Wykonanie

W dużej misce wymieszać ogórki z cebulą, zieloną papryką, czosnkiem i solą. Pozostawić na około 3 godziny. W garnku wymieszać ocet jabłkowy Jamar z cukrem, gorczycą, goździkami i kurkumą, całość dopr...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.07.16

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Cebula - 6 sztuk
  • Olej słonecznikowy - 1/2 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Ogórki obrać i pokroić w słupki, przełożyć do miski, następnie dodać cebulę. Wymieszać olej z octem, solą, cukrem i przecierem pomidorowym. Zalać tym ogórki z cebulą, Dobrze wymieszać i odstawić na 2 ...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.07.16

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2kg
  • Cebula biała - 3 szt.
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szkl.
  • Czosnek - 4 ząbki
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 2 łyż.

Wykonanie

Ogórki namoczyć na parę godzin w zimnej wodzie i umieścić w słoju. Dodać plastry cebuli, czosnku oraz przyprawy. Zalewę (woda, ocet, cukier, sól) zagotować i wrzącą słój zalać. Smacznego!

Czytaj więcej

Mariola Wyskiel

2014.06.27

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 1,5 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 litr
  • Cebula - 4
  • Lód - 0,5 litra
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie

Ogórki umyć, obrać i pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki. Do garnka wsypać lód i sól, dołożyć ogórki i cebulę. Całość wymieszać. Przykryć talerzykiem, obciążyć ciężarkie...

Czytaj więcej

Justyna Adamowicz

2014.06.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1szklanka
  • Czosnek - 4 ząbki
  • Pieprz czarny - 2 torebki
  • Ziele angielskie - 2 torebki

Wykonanie

Ogórki moczymy kilka godzin. Następnie układamy w słoju. Dodać pokrojoną w plastry cebulę, czosnek oraz przyprawy. Wodę z octem, cukrem, solą zagotować i wrzącą słój zalać. Smacznego!

Czytaj więcej

Mariola Wyskiel

2014.06.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 1/4 szkl.
  • Cebula - 3 szt.
  • Sól - 2 łyżki
  • Woda - 1 szkl.

Wykonanie

Ogórki ze skórką pokroić w plastry (jak na kanapki) dodać cebulę i zasypać solą, wymieszać, odstawić na 2-3 godziny. Z pozostałych składników przygotować zalewę - zagotować wszystkie składniki zalewy...

Czytaj więcej

Anna Matyja

2014.06.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Cebula - 3 szt
  • Koper - 2 łyżki
  • Papryka słodka mielona - 2 łyżeczki

Wykonanie

Powyższe składniki wymieszać razem i pozostawić na 3 godziny do puszczenia soków. Zalewę przygotowaną z półtorej szklanki octu, półtorej szklanki cukru i półtorej szklanki wody, zagotować i ostudz...

Czytaj więcej

Renata Walus

2014.06.21

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 szklanki
  • Papryka ostra mielona - 4 sztuki
  • Woda - 1 szklanka
  • Cukier - 2 łyżki

Wykonanie

Umyte i osuszone ogórki ułożyć w wyparzonych słoikach, przekładając przyprawami. Do każdego słoika włożyć strąk papryki. Zagotować ocet z wodą, solą i cukrem. Gorącą zalewą zalać ogórki. Słoiki zamkną...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.06.11

2 komentarze

Ocena przepisu