WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ogórki (długie) - 3 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - do smaku
  • Gorczyca - do smaku

Wykonanie

Ogórki pokroić w plastry i nalać ocet na 24 godz. Po tym czasie dodać przyprawy, wymieszać i do słoików. Pasteryzować od zagotowania 4 minuty.

Czytaj więcej

Barbara Krajewska

2014.08.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 500 ml
  • Marchewka -
  • Sól - 10 dag
  • Cukier - 0,5 kg

Wykonanie

Do zimnej wody dodajemy ocet, sól, cukier. Mieszamy. Przygotowaną zalewę nie gotujemy. Na dno słoika dodajemy przyprawy takie jak liść laurowy, chrzan, gorczyce, ziele angielskie, marchew w krążki. Na...

Czytaj więcej

Ilona Hofman

2014.08.04

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/4 szklanki
  • Marchewka - 25 dkg
  • Cebula - 25 dkg
  • Oliwa z oliwek - 1/4 szklanki

Wykonanie

Ogórki obrać pokroic w plasterki,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroic w piórka.Wymieszać z octem,olejem, cukrem posiekaną natką pietruszki,,posolić do smaku. Napełniać słoiki...

Czytaj więcej

Marianna Jóxwiak

2014.08.04

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 3 litry
  • Cukier - 6 łyżek cukru
  • Liść laurowy - 3 sztuki

Wykonanie

Z wymienionych produktów zrobić zalewę, wszystko wymieszać i zagotować. liście laurowe w zalewie mają być pokruszone. Do każdego słoika włożyć kawałeczek koperku, dosłownie tyci. Dobrze zakręcić...

Czytaj więcej

Agnieszka Wojciechowska

2014.08.04

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 2 szklanki
  • Sól - 1,5 łyżeczki

Wykonanie

Obrać ogórki i pokroić na ćwiartki. Do słoika włożyć krążek cebuli, listek selera naciowego, parę ziarenek gorczycy. Zalać zalewą i gotować słoiki 3 minuty od zagotowania.

Czytaj więcej

Sylwia Jędrzejewska

2014.08.04

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (długie) - 1,5kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Cebula - 2 sztuki

Wykonanie

Ogórki umyć, osuszyć, pokroić w słupki. Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować, do gorącej zalewy wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Liście selera, parę ziaren gorczy...

Czytaj więcej

Małgorzata Banaś

2014.08.04

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3-4 szklanki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 2 łyżki
  • Musztarda - 5 łyżek

Wykonanie

Ogórki obrać, pokroić w paski ciasno ułożyć w słoiku z powyższych składników zrobić zalewę i zagotować. Do słoików dołożyć ziele angielskie, liść laurowy i zalać gorącą zalewą ogórki w słoikach.P...

Czytaj więcej

Maria Mysiorek

2014.08.02

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Papryczka chili - 1 sztuka
  • Olej słonecznikowy - 8 łyżek
  • Cukier - 60 dag

Wykonanie

Zalewa: 1,5 szkl. octu 8 łyżek oleju 60 dag cukru Ogórki (małe ze skórką) okroić na ćwiartki wzdłuż i posolić 4 łyżkami soli. Odstawić na 4 godz. Odcedzić i dodać 1 główkę czosnku i 3 łyżki pieprzu,...

Czytaj więcej

Teresa Chmielowiec

2014.07.31

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Musztarda - 2 łyżki
  • Woda - 1 Litr
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Zagotować powyższą zalewę i wystudzić.Ogórki pokroić w plastry ze skórą.Zalać ogórki tą zalewą,odstawić na 12 godz.Do każdego słoika wkładać po 2 ziarenka ziela angielskiego,1 listek laurowy i gałązkę...

Czytaj więcej

Małgorzata Ścisłowska

2014.07.31

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Papryka ostra mielona - 2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona - 2 łyżeczki
  • Czosnek niedźwiedzi - 1,5 główki

Wykonanie

Odciąć dwa końce ogórków i pokroić w plastry grubości ok.1 cm,posolić 4 łyżeczkami soli.Pozostawić na 8 godz.Odlać powstałą wodę. Zmiażdżyć czosnek,posypać ogórki papryczkami.Zagotować ocet z cukrem,o...

Czytaj więcej

Arleta Woźniak

2014.07.31

1 komentarze

Ocena przepisu