WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 500 ml
  • Papryka czerwona - 2 szt.
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Cebula - 2 szt.

Wykonanie

1. Ogórki z łupiną pokroić w plasterki. Pozostałe składniki również pokroić. Wszystko zamrozić na 3 godziny. 2. Seler do zalewy zetrzeć na grubej tarce. 3. Zagotować ocet z cukrem, solą, gorczycą, s...

Czytaj więcej

Maria Dębińska

2014.08.12

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Sól - 4 łyżki
  • Olej rzepakowy - 6 łyżek
  • Papryka ostra mielona - 1 płaska łyżeczka

Wykonanie

Ogórki umyj i pokrój wzdłuż na cztery części. daj je do miski i dodaj po kolei wszystkie składniki, czosnek pokrój i plasterki. Odstaw na ogórki na 1h. Później włóż ogórki do słoików i zalej powstała ...

Czytaj więcej

Magdalena Szermuszyn

2014.08.12

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Marchewka - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula - 1 kg
  • Papryka czerwona - 1 kg

Wykonanie

Zalewa: 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 1 szklanka oleju Ogórki pokroić i posolić. Wycisnąć po 2 godzinach. Marchew zetrzeć na grubej tarce, cebulę i paprykę pokroić. Czosnek pokroić lub przecisną...

Czytaj więcej

Maria Bróż

2014.08.11

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2,5 szklanki
  • Papryka - 4 sztuki
  • Sól - 1 szklanka
  • Cebula - 1/2 kg

Wykonanie

Umyć ogórki i nie obierać, pokroić w plastry i wymieszać z 1/2 szklanki soli. Odstawić na trzy godziny, odsączyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ kroić w paski. Wymieszać z 1/4 szklanki soli...

Czytaj więcej

Katarzyna Kobylska

2014.08.11

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Woda - 3 szklanki
  • Sól - 3 łyżki

Wykonanie

Ogórki obrać ze skóry, pokroić wzdłuż w ćwiartki, łożyć ciasno w słoikach. Zalać zalewą przygotowaną z dobrze wymieszanych wymienionych składników, do każdego słoika wrzucić po 2 ziarenka ziela angiel...

Czytaj więcej

Maria Niesler

2014.08.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Cebula - 1/2 kg
  • Papryka czerwona - 1 kg
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka

Wykonanie

Ogórki ze skórką poszatkować, cebulę pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę lub cienkie paski. Wymieszać wszystkie składniki sałatki i zostawić na 3 godziny. Włożyć do słoików i pasteryzować 15 mi...

Czytaj więcej

Anna Ciejka

2014.08.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 1/2 szklani
  • Sól - 8 łyżek
  • Papryka ostra mielona - 2 małe łyzeczki
  • Olej słonecznikowy - 9 łyżek

Wykonanie

Ogorki umyć pokroić wzdłuz na cienkie paski posypać solą i odstawić na 10-12 godz. Potem odlać wodę dodać pokroiony czosnek posypać chili. Zagotować olej z octemi cukrem i gorącym zalać ogórki znowu o...

Czytaj więcej

Elżbieta Wawer

2014.08.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 2 szklanki
  • Marchewka - 10 szt
  • Kabaczek - 1szt
  • Cebula - 6 szt

Wykonanie

Ogórki z łupiną i cukinię pokroić w ćwiartki lub grubsze słupki, marchewkę w cienkie plasterki, cebulę w piórka zasolić na noc. Zalewa: 2 szkl. octu jabłkowego, 2 szklanki cukru, 2 łyżki pieprzu, 4 ł...

Czytaj więcej

Marta Kiszka

2014.08.07

0 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki octu
  • Sól - 4 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona - 3 łyżeczki
  • Czosnek - 2 ząbki

Wykonanie

Ogórki pokroić na 1 do 1,5 cm talarki i zasypać czterema łyżeczkami soli na 6 do 8 godzin. Po upływie tego czasu odlać powstałą wodę i zasypać 2 do 3 łyżeczkami ostrej papryki chili w proszku i dwoma ...

Czytaj więcej

Roman Kaczanowski

2014.08.06

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 0.5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 łyżki
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Cukier - 2 łyzeczki
  • Sos sojowy - 2 łyżki

Wykonanie

Wymyte, osuszone ogórki lekko uderzyć płaską stroną tasaka. Ogórki pokroić na ćwiartki, posolić, odstawić na 30 min. Lekko opłukać z soli, dokładnie osączyć, włożyć do miski. Cukier, posiekany czo...

Czytaj więcej

Wojciech Janus

2014.08.06

0 komentarze

Ocena przepisu