WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Kukurydza -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 LITRA
  • Marchewka - 1 sztuka
  • Sól - 0,5 szklanki
  • Cukier - 0,5 szklanki

Wykonanie

Obierz kukurydzę, pokrój w kawałki. Cebulę obierz w pióra, marchewkę w plasterki. Ułóż warzywa i przyprawy w słoikach. Zagotuj marynatę i zalej kukurydzę. Pasteryzuj 10 minut.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.11.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5
  • Papryka czerwona - 3 kg
  • Woda - 3,5 litra
  • Cukier - 0,5 szklanki
  • Koper - 8 baldachów

Wykonanie

Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia. Do dużego garnka wlałam 3,5 litra wody. włożyłam przyprawy, koper i czosnek.Wsypałam cukier, sól i wlałam ocet . Gotowałam kilka minut...

Czytaj więcej

Henryka Sawicka

2015.08.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Kalafior - 3 sztuki
  • Papryka czerwona - 3 sztuki
  • Cebula - 3 sztuki
  • Sól - 3 łyżki

Wykonanie

Kalafiory umyj, podziel na różyczki. Cebule obierz, pokrój w półksiężyce. Papryki umyj, oczyść, pokrój w paski. Wszystkie składniki włóż do miski, posyp solą. Wstaw na 12 godzin do lodówki. Od czasu d...

Czytaj więcej

Anna Molska

2015.07.15

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Zielone pomidory - 3 kg
  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula - 1 kg
  • Sól -

Wykonanie

Pomidory i ogórki kroimy w plasterki każde odzielnie, cebule obraną mocno solimy, odstawiamy na 2 godziny, nastepnie wyciskamy powstaly sok, mieszamy składniki. Wazne żeby wymieszać po odciśnięciu sok...

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Dynia - 1 sztuka
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Goździki - kilka sztuk

Wykonanie

Dynie obrać oczyscić z miękkich części, pokroić w kostkę, zagotować zalewę, na gotującą marynatę wsypać dynię, całość zagotować ,nakładać do czystych słoikow, zakręcić i do góry dnem....

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Papryka - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Czosnek - główka
  • Sól - 1 łyżka
  • Cukier - 1 szklanka

Wykonanie

Papryke oczyścić z nasion pokroic w czastki, czosnek obrac wlożyć po jednym zabku do czystych słoikow ,z pozostalych składnikow zagotować zalewę wrzucię papryke, doprowadzić do wrzenia, goracą paprykę...

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 SZKLANKI
  • Papryka czerwona - 4 SZT.
  • Seler korzeniowy - 2 SZT.
  • Cebula - 2 SZT.
  • Cukier - 3/4 SZKLANKI

Wykonanie

Wszystkie składniki na zalewę oprócz octu wlałam do garnka i zagotowałam. Gotowałam jeszcze 10 minut a następnie wlałam ocet, ponownie zagotowałam a potem przestudziłam. Papryki obrałam z gniazd nasie...

Czytaj więcej

Agnieszka Ausztol

2015.05.22

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukinia - 2,5 kg
  • Buraki - 2 kg
  • Cebula - 5 sztuk
  • Sól - 4 łyzki

Wykonanie

Ugotowane buraczki i cukinię (bez pestek i skórki) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Cukier z olejem, octem i solą zagotować, wlać do buraków. Wymie...

Czytaj więcej

Bożena Mdk

2015.05.18

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Kapusta - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Buraki - 2 kg
  • Cebula - 0,5 kg
  • Woda - 1 szklanka

Wykonanie

Kapustę poszatkować, cebulę skroić w piórka, buraki ugotować i po wystudzeniu obrać i potarkować na grubych oczach. Wszystkie składniki wymieszać razem i włożyć do słoików. Pasteryzować ok. 2o min....

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Marchewka - 1 kg
  • Por - 1 kg
  • Papryka - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 4 szklanki

Wykonanie

Marchew zetrzeć na grubych oczach, pory pokroić w półksiężyce, paprykę pokroić w kostkę. Z pozostałych składników przygotować zalewę (zagotować). Do zalewy wrzucić marchew i gotować ok. 5 min, potem d...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.03.10

1 komentarze

Ocena przepisu