WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Grzyby leśne - dowolna ilość
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Woda - 1,5 litra
  • Sól - 1 duża łyżka
  • Cukier - 3/4 szklanki

Wykonanie

Dowolną ilość grzybów obgotować,o dcedzić, wywar przygotować z podanych składników, zagotowac. Na dno słoika dodać: niecałą małą łyżeczkę gorczycy, nałożyc grzyby, na wierzch położyć plaster cebuli, z...

Czytaj więcej

Bogdan Kaczykowski

2015.09.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Olej rzepakowy - 1 szklanka
  • Cebula - 1/2 szklanka
  • Koncentrat pomidorowy - mały słoiczek

Wykonanie

Na oleju smażymy cebulę i wrzucamy ugotowane grzyby. Podsmażamy z cebulą. Dodajemy vegety do smaku, pieprz, sól, przecier pomidorowy i ocet. Dusimy 10-15 minut, Przekładamy do słoików.

Czytaj więcej

Agnieszka Ausztol

2015.05.26

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pieczarki - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 11 łyżek
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 7 łyżek
  • Koncentrat pomidorowy - 2 słoiczki

Wykonanie

Pieczarki obtoczone w mące, jajku, bułce tartej (z pieprzem i solą) smażymy na rozgrzanym oleju. Gotujemy zalewę z podanych składników. Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gotujemy 5 m...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.04.07

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - 600 g
  • Ocet balsamiczny 6% JAMAR - 75 ml
  • Cebula - 2 sztuki
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Rozmaryn - 1 gałązka

Wykonanie

Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać. Grzyby dokładnie oczyścić. Rozmaryn opłukać i posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić grzyby, cebulę, czosnek i rozmaryn. Podsmażyć, mieszając...

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2014.10.28

2 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Kurki - 1 kg.
  • Woda - 3 szklanki
  • Cukier - 1/4 szklanki
  • Sól - 2 łyżki

Wykonanie

Kurki dokładnie oczyścić i opłukać. Zagotować wodę i posolić. Wrzucić do wrzątku grzyby i gotować ok. 10 minut. W tym czasie przygotować zalewę. Cebulki obrać i przekroić na pół. W drugim garnku ocet...

Czytaj więcej

Lucyna Konior

2014.10.09

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - 1-2 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Papryczka chili - 1 na słoiczek
  • Sól - 1 łyżka
  • Cukier - 1 łyżka

Wykonanie

Wodę gotujemy dodając sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz kolorowy, gorczyce, pokrojona cebula w plasterki na cztery części około 20-30 minut, odstawiamy na jakiś czas, przygotowujemy...

Czytaj więcej

Dariusz Sularz

2014.09.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Podgrzybki - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Marchewka -
  • Woda - 3,5 szklanki
  • Cukier - 1 łyżkę

Wykonanie

Kiedy 3,5 szklanki wody będzie wrzało daj łyżkę cukru- to nie będzie mało wrzuć liść laurowy, wsyp soli łyżeczkę 3 ziela angielskie i pieprzu troszeczkę I octu Jamar szklankę wlej Zalewa będzie h...

Czytaj więcej

Małgorzata Markowska

2014.09.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 15 łyżek
  • Rydze - 3 kg
  • Olej rzepakowy - 0,5 szklanki
  • Cebula - 0,5 kg
  • Cukier - 15 łyżek

Wykonanie

Oczyszczone rydze gotuję w całości w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego, by nie straciły swojego rudego koloru. Odcedzam i wystudzone kroję w kostkę. Pół kilograma cebuli kroję w kostkę i ...

Czytaj więcej

Magdalena Mazur

2014.09.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szklanki
  • Rydze - 1 kg
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 0,5 szklanki
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 4 ziarenka

Wykonanie

Rydze oczyszczam z leśnego runa, porcjuję na w miarę równe cząstki i gotuję 20 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego, by nie straciły rudego koloru. Z pozostałych składników: wody, cu...

Czytaj więcej

Magdalena Mazur

2014.09.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Pieczarki - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Bułka tarta - 0,5 kg
  • Cebula - 2 sztuki
  • Vegeta - 1 łyżeczka

Wykonanie

Pieczarkę obtaczamy w jajku (do jajka dodajemy vegetę) i obtaczamy w bułce tartej i smażymy. W miedzy czasie przygotowujemy marynatę, wlewamy wodę dodając składniki: cukier, só...

Czytaj więcej

Agnieszka Prachnio

2014.09.28

1 komentarze

Ocena przepisu