WYSZUKAJ

FILTRUJ WG. KATEGORII

SORTUJ PRZEPISY

Główne składniki

  • Kukurydza -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 LITRA
  • Marchewka - 1 sztuka
  • Sól - 0,5 szklanki
  • Cukier - 0,5 szklanki

Wykonanie

Obierz kukurydzę, pokrój w kawałki. Cebulę obierz w pióra, marchewkę w plasterki. Ułóż warzywa i przyprawy w słoikach. Zagotuj marynatę i zalej kukurydzę. Pasteryzuj 10 minut.

Czytaj więcej

Redakcja Marynujemy

2015.11.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Grzyby leśne - dowolna ilość
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Woda - 1,5 litra
  • Sól - 1 duża łyżka
  • Cukier - 3/4 szklanki

Wykonanie

Dowolną ilość grzybów obgotować,o dcedzić, wywar przygotować z podanych składników, zagotowac. Na dno słoika dodać: niecałą małą łyżeczkę gorczycy, nałożyc grzyby, na wierzch położyć plaster cebuli, z...

Czytaj więcej

Bogdan Kaczykowski

2015.09.23

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (długie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 5 szklanek
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Sól - 1,5 łyżki

Wykonanie

Ogórki obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na 4 części i układać w słoikach. ZALEWA: 5 szklanek wody 1szklanka octu 10% 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżki soli 5 łyżek mursztardy sarepskiej 5...

Czytaj więcej

Ewelina Jarzyńska

2015.08.07

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (długie) - 4 kg
  • Marchewka - 0,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula biała - 0,5 kg
  • Czosnek - 1 główka

Wykonanie

Obierz ze skórki ogórki, marchewkę, cebulę i czosnek. Posiatkuj wszystkie warzywa oprócz marchewki. Zetrzyj marchewkę na grubej tarce. Posiatkuj natkę. Wszystko wymieszaj w dużym garnku. Zalewa: ...

Czytaj więcej

Ewelina Jarzyńska

2015.08.07

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5
  • Papryka czerwona - 3 kg
  • Woda - 3,5 litra
  • Cukier - 0,5 szklanki
  • Koper - 8 baldachów

Wykonanie

Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia. Do dużego garnka wlałam 3,5 litra wody. włożyłam przyprawy, koper i czosnek.Wsypałam cukier, sól i wlałam ocet . Gotowałam kilka minut...

Czytaj więcej

Henryka Sawicka

2015.08.05

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Kalafior - 3 sztuki
  • Papryka czerwona - 3 sztuki
  • Cebula - 3 sztuki
  • Sól - 3 łyżki

Wykonanie

Kalafiory umyj, podziel na różyczki. Cebule obierz, pokrój w półksiężyce. Papryki umyj, oczyść, pokrój w paski. Wszystkie składniki włóż do miski, posyp solą. Wstaw na 12 godzin do lodówki. Od czasu d...

Czytaj więcej

Anna Molska

2015.07.15

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szkl.
  • Cebula - 1 kg
  • Koncentrat pomidorowy - 2 szt.
  • Ketchup łagodny - 1 mały w słoiczku

Wykonanie

Ogórki i cebulę kroimy w plasterki ( tak jak na mizerię). Pozostałe składniki zagotować w garnku i zalać gorącą zalewą ogórki i cebulę. Wszystko wymieszać i przełożyć do słoiczków. Gotować 10 min. S...

Czytaj więcej

Izabela Trela

2015.06.01

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Gruszki -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Goździki - kilka sztuk

Wykonanie

Gruszki obrać ze skórki, przekroić na 4 czesci wyciąć gniazda nasienne, zagotować zalewę, do gotującej się marynaty wrzucić gruszki, gotować ok. 3minuty od chwili zagotowania, nakładac do słoików i us...

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Zielone pomidory - 3 kg
  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula - 1 kg
  • Sól -

Wykonanie

Pomidory i ogórki kroimy w plasterki każde odzielnie, cebule obraną mocno solimy, odstawiamy na 2 godziny, nastepnie wyciskamy powstaly sok, mieszamy składniki. Wazne żeby wymieszać po odciśnięciu sok...

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.29

1 komentarze

Ocena przepisu

Główne składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 5 szklanek
  • Sól - 1 łyżka
  • Cukier - 5 łyżek

Wykonanie

Ogorki umyć, wysuszyć, pokroić wzdłóż na 4 części. Pikle układać w słoikach, zalewę zagotować goracą zalać ogórki, pasteryzować 15 min.

Czytaj więcej

Boguslawa Ustaszewska

2015.05.29

1 komentarze

Ocena przepisu