Warzywa

2014-09-12 15:41:17 1 komentarze

Ocena przepisu

Warzywa z grilla w oliwie

Składniki

  • Cukinia - 2 sztuki
  • Kabaczek - 1 sztuka
  • Papryczka chili - 4 sztuki
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 szklanki
  • Woda - 1 szklanka
  • Bazylia - kilka gałązek
  • Oliwa z oliwek - 1 litr
  • Czosnek - 4 ząbki
  • Sól - do smaku
  • Cukier - łyżeczka

Wykonanie:

Cukinie i kabaczek umyj, wytrzyj, pokrój w plastry i oprósz solą, Paprykę umyj, upiecz z innymi warzywami. Ocet zagotuj z wodą, solą i cukrem. Zdejmij z ognia, przestudź. Włóż do niego grillowane warzywa, pozostaw na 3 min. Wyjmij, osącz. warzywa i listki bazylii umieść w wyparzonych słoikach. Olej podgrzej z ząbkami czosnku, zalej nim warzywa. Zakręć, wystudź, trzymaj w lodówce.



Brak komentarzy ...