Warzywa

2014-09-28 18:03:00 1 komentarze

Ocena przepisu

Szpinak zasmażany z czosnkiem i cebulką oraz octem Jamar

Składniki

  • Szpinak - 2 kg
  • Czosnek - 5 ząbków
  • Cebula - 2 średnie sztuki
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 2-3 łyżeczki
  • Masło - 50 g
  • Pieprz czarny - szczypta (do smaku)
  • Sól - szczypta (do smaku)

Wykonanie:

Rozdrabniamy świeży szpinak. Na patelni na masełku podsmażamy drobno pokrojony czosnek i cebulkę. Następnie dodajemy szpinak i wszystko dusimy na lekkim ogniu ciągle mieszając. Pod koniec przyprawiamy używając pieprzu, soli do smaku, aby nadać wyraźniejszy lekko kwaśny smak - szpinak doprawiamy wyjątkowym OCTEM JABŁKOWYM 6% JAMAR.

Uwagi autora przepisu:

Polecam do dań z makaronami, jako farsz do krokietów, ciast francuskich, jaj ugotowanych na twardo, dodatek na pizze, itp


Joachim Tkaczyk / Turza śląska


Brak komentarzy ...