Warzywa

2014-09-28 23:18:12 1 komentarze

Ocena przepisu

Sos paprykowy do makaronu

Składniki

  • Papryka czerwona - 3 kg
  • Papryczka chili - 40 dag
  • Cukier - 50 dag
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Olej słonecznikowy - 0,5 litra
  • Przecier pomidorowy - 60 dag
  • Czosnek - 7 ząbków
  • Liść laurowy - 7 szt.
  • Sól - 8 dag

Wykonanie:

Zmielić paprykę czerwoną i ostrą w maszynce do mięsa. Dodać sól, cukier, olej. Gotować 15 minut mieszając. Dodać ocet, przecier pomidorowy, czosnek wyciśnięty, liście laurowe. Gotować przez 15 minut. Gorącą pastę wlewać do gorących słoików (słoiki grzać w piekarniku), zakręcać.


Anna Gać / Warszawa


Brak komentarzy ...