Warzywa

2015-05-29 11:56:40 1 komentarze

Ocena przepisu

Salatka z zielonych pomidorów

Składniki

  • Zielone pomidory - 3 kg
  • Ogórki (krótkie) - 2 kg
  • Cebula - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Sól -
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Pieprz czarny w ziarenkach - parę sztuk
  • Liść laurowy - parę sztuk
  • Ziele angielskie - parę sztuk

Wykonanie:

Pomidory i ogórki kroimy w plasterki każde odzielnie, cebule obraną mocno solimy, odstawiamy na 2 godziny, nastepnie wyciskamy powstaly sok, mieszamy składniki. Wazne żeby wymieszać po odciśnięciu soku, gotujemy zalewę, na wrzącą wrzucamy warzywa, jak się zagotuje gorąca nakładamy do słoikow zakręcamy i stawiamy do góry dnem.



Brak komentarzy ...