Warzywa

2014-09-28 18:58:20 1 komentarze

Ocena przepisu

Sałatka z buraków

Składniki

  • Buraki - 5kg
  • Cebula - 1,5kg
  • Papryka - 1,5kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5l
  • Woda - 0,5l
  • Cukier - 1,5szkl
  • Sól - 2łyżki
  • Liść laurowy - 7
  • Ziele angielskie - 5

Wykonanie:

Buraki ugotować, zetrzeć na grubym oczku. Cebule i paprykę pokroić w kostkę posolić i odstawić na 2 godz. Wymieszać składniki . Przygotować zalewę z wody,octu, cukru, soli, liści laurowych i ziela angielskiego. Wlać zalewę do buraków. Przełożyć składniki do słoików. Pasteryzować 15 min.


Danuta Baumel / Kleczanów


Brak komentarzy ...