Warzywa

2014-09-28 19:37:37 0 komentarze

Ocena przepisu

Sałatka seler z ananasem

Składniki

  • Seler korzeniowy - 1 sztuka
  • Ananas - 0,5 sztuki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/4 szklanki
  • Woda - 1 szklanka
  • Cukier - 2 łyżki
  • Sól - szczypta

Wykonanie:

Seler obieramy, kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z ananasem. Wkładamy do naczynia i zalewamy składnikami marynaty. Gotujemy do uzyskania miękkości składników (około 15 min) Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 10 minut. Sałatka w słoikach winna pozostać przynajmniej 10 dni.

Uwagi autora przepisu:

Sałatka może być dodatkiem do potraw mięsnych, jak również częścią innej sałatki warzywnej poszerzonej o kukurydzę, jajka i ser żółty.



Brak komentarzy ...