Warzywa

2014-05-17 15:13:10 1 komentarze

Ocena przepisu

Sałatka kalafiorowa

Składniki

  • Kalafior - 1 sztuka
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryka - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Sól - 1 płaska łyż
  • Cukier - 1 szklanka
  • Woda - 3 szklanki
  • Papryka ostra mielona - 0.5 łyżeczki
  • Curry - 1 łyżka
  • Musztarda - 1 łyżka

Wykonanie:

Kalafior pokroić w różyczki, a paprykę i cebule w paski. Zasypać solą i zostawić na całą noc. Zalewa: ocet, cukier, wodę, chilli, curry i musztardę wymieszać i zagotować. Następnego dnia pokrojone warzywa włożyć do słoiczków, zalać zalewą i następnie w słoikach gotować 15 minut.


Teresa Kasperek / Katowice


Brak komentarzy ...