Warzywa

2015-02-10 14:05:18 2 komentarze

Ocena przepisu

Sałatka - warzywny bukiet

Składniki

  • Kapusta biała -
  • Mar -
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Papryka -
  • Cebula -
  • Natka pietruszki -
  • Ziele angielskie - 5 sztuk
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 5 sztuk
  • Liść laurowy - 1 sztuka
  • Miód - 1/2 łyżki
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Cukier - wg uznania

Wykonanie:

Kapustę umyć, poszatkować. Papryki wydrążyć, sparzyć, pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w paseczki. Wymieszać wszystkie składniki dodając natkę pietruszki i włożyć do słoika. Zagotować wodę, dodać miód, ocet, przyprawy. Wypełnione warzywami słoiki zalać gorącą zalewą i zamknąć. Na koniec pasteryzować około 15 minut. Odstawić słoiki do góry dnem do wystygnięcia.


Barbara Lisiecka / 2016-07-01

Mam pytanie ile wody potrzeba do tego przepisu.