Warzywa

2014-09-30 21:03:34 1 komentarze

Ocena przepisu

Pomidory marynowane

Składniki

  • Pomidory - 2 kilogramy
  • Cebula - 4 sztuki
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 200 ml
  • Liść laurowy - kilka
  • Gorczyca - kilka ziarenek
  • Woda - 750 ml
  • Cukier - 100 g
  • Sól - 30g
  • Pieprz czarny w ziarenkach - kilka ziarenek

Wykonanie:

Pomidory myjemy, cebulę obieramy i kroimy w plastry. Do każdego słoika wkładamy liść laurowy, kilka ziarenek gorczycy oraz pieprzu. Następnie wkładamy pomidory oraz cebulę. Robimy zalewę z wody, soli, cukru i octu- zagotowujemy zalewę. Wlewamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut w temperaturze 90 stopni


Marcin Oberman / Jemieliste 24 16-424 Filipów


Brak komentarzy ...