Warzywa

2014-06-09 14:21:44 1 komentarze

Ocena przepisu

Pikle mieszane

Składniki

  • Kalafior - 1 szt
  • Papryka - 2 szt
  • Marchewka - 3 szt
  • Kabaczek - 1 szt
  • Fasolka szparagowa - 200 g
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 szkl
  • Woda - 3 szkl
  • Miód - 2 łyżki
  • Gorczyca - 1 łyżeczka
  • Kolendra - 1 łyżeczka
  • Cukier - 1 łyżeczka
  • Sól - 1 łyżeczka

Wykonanie:

Warzywa umyć i pokroić w zależności od rodzaju w plasterki bądź kawałki, kalafior dzielimy na różyczki. Wszystko włożyć do wrzątku i gotować 5 minut, wyjąć. Układać warstwami w słoikach. Przygotować zalewę i gorącą zalać warzywa w słoikach. Pasteryzować 15 minut.



Brak komentarzy ...