Warzywa

2014-07-09 20:36:07 1 komentarze

Ocena przepisu

Papryka w sosie pomidorowym

Składniki

  • Papryka czerwona - 4 kg
  • Cebula - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - niepełna szklanka
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka
  • Woda - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 2 łyżki
  • Ketchup pikantny - 2 opakowania po 500 g

Wykonanie:

Paprykę obieramy i kroimy w kawałki wg uznania (ja kroję w grubą kostkę). Z powyższych składników oprócz cebuli i papryki robimy sos. Wszystkie składniki łączymy i podgrzewamy, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy 7 minut. Następnie dodajemy paprykę i dusimy dotąd, aż będzie średnio twarda. Gorącą paprykę nakładamy do słoików odwracamy do góry dnem i nakrywamy ściereczką.

Uwagi autora przepisu:

Smakuje świetnie sama, ale także jako dodatek do lecza. Smacznego ;)


Marta Konieczna / Łobodno


Brak komentarzy ...