2014-09-12 15:59:02 0 komentarze
Spiżarnia
Ten przepis dodano do:
Paprykę umyj, wytnij gniazda nasienne, usuń błonki. W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Włóż do niej papryki, gotuj na małym ogniu przez 3 min. Wyjmij i osącz. Kapustę dokładnie odciśnij, drobniej pokrój. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z kapustą. Przygotowaną mieszanką napełnij papryki. Faszerowane papryki ułóż w słoikach. Zagotuj ocet, wodę, przyprawy i cukier Gorącą zalewą zalej papryki. Słoiki zakręć i pasteryzuj ok. 20 min.
Papryki faszerowane kapustą i marchewką są idealne na zakąskę. Najlepsze papryki do tego przepisu muszą być jak najmniejsze.
2013 © Jamar. ALL Rights Reserved.