Warzywa

2014-06-09 14:14:38 1 komentarze

Ocena przepisu

Papryka marynowana z czosnkiem

Składniki

  • Papryka - 1 kg
  • Czosnek - 1 główka
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1/2 szkl
  • Cukier - 1/3 szkl
  • Woda - 2 szkl
  • Koper - 2 gałązki
  • Pieprz czarny - trochę
  • Ziele angielskie - trochę
  • Liść laurowy - 2 szt

Wykonanie:

Papryki umyć, wydrążyć nasiona od strony ogonka i włożyć do każdej po ząbku czosnku. Ułożyć w słojach. Przygotować zalewę i gorącą marynatą zalać paprykę. Pasteryzować 25 minut.

Uwagi autora przepisu:

1 kg papryki pomidorowej <br>



Brak komentarzy ...