Warzywa

2015-08-05 01:38:07 1 komentarze

Ocena przepisu

Papryka bez pasteryzacji

Składniki

  • Papryka czerwona - 3 kg
  • Woda - 3,5 litra
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5
  • Cukier - 0,5 szklanki
  • Koper - 8 baldachów
  • Czosnek - 1 głowka
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 16 ziarenek
  • Gorczyca - 1 łyżka
  • Ziele angielskie - 16 ziarenek
  • Olej słonecznikowy - 8 łyżek

Wykonanie:

Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia. Do dużego garnka wlałam 3,5 litra wody. włożyłam przyprawy, koper i czosnek.Wsypałam cukier, sól i wlałam ocet . Gotowałam kilka minut a następnie włożyłam pokrojoną w ćwiartki paprykę.Gotowałam 25 minut. Wymyłam i wyparzyłam 8 słoiczków ( 500ml). Nakładałam paprykę i przyprawy,zalałam wrzącą zalewą, dokładnie zakręciłam i wystudziłam odwrócone do góry dnem.


Henryka Sawicka / Legnica


Brak komentarzy ...