Warzywa

2014-06-11 12:27:46 2 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane pomidory

Składniki

  • Pomidory - 1 kg
  • Ocet winny czerwony 6% JAMAR - 1 szkl
  • Woda - 6 szkl
  • Papryczka chili - 3-4 szt
  • Estragon - kilka gałąze
  • Bazylia - 1 pęczek
  • Cukier - 4 łyżki
  • Liść laurowy - kilka szt
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny - 1 łyżeczka
  • Kolendra - 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie - 1 łyżeczka
  • Gorczyca - 1 łyżeczka
  • Goździki - 1 łyżeczka

Wykonanie:

Pomidory, papryczki, bazylię i estragon umyć i osuszyć. Pomidory przekroić na połówki i ciasno układać w słoikach, dołożyć bazylię, chili i estragon. Z podanych składników przygotować zalewę i przecedzić. Przyprawy z zalewy po równo rozłożyć do słoików, gorącą zalewą zalać pomidory tak, aby były całkowicie przykryte. Słoiki dokładnie zamknąć.

Uwagi autora przepisu:

twarde małe pomidory


Ilona Hofman / 2014-08-04

Chujowy