Warzywa

2014-06-09 13:10:36 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane kolorowe cukinie

Składniki

  • Kabaczek - 1 kg
  • Cukinia żółta - 1 kg
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 szkl
  • Woda - 4 szkl
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Czosnek - 6 ząbkow
  • Bazylia - 2 gałązki
  • Koper - 2 gałązki
  • Pieprz czarny - parę szt
  • Oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wykonanie:

Cukinie umyć, odciąć końce i pokroić na plastry. Zagotować ocet z wodą i solą. Do wrzątku włożyć cukinie na trzy minuty, osączyć. W słoikach układać ciasno cukinie, dodać czosnek, bazylię, koper i pieprz. Całość zalać oliwą. Pasteryzować przez 10 minut.



Brak komentarzy ...