Warzywa

2014-09-19 11:07:21 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowana zimowa sałata warzywna

Składniki

  • Kapusta - 2,5 kg
  • Marchewka - 0,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 250 ml
  • Papryka - 1 kg
  • Olej rzepakowy - 0,5 l
  • Cebula - 0,5 kg
  • Cukier puder - 30 dkg
  • Przyprawa do potraw Kucharek lub Vegeta - 10 dkg

Wykonanie:

Wszystkie warzywa wyszatkować, następnie dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Wkładać do słoików, po czym pasteryzować ok. 30 minut.

Uwagi autora przepisu:

Cukru pudru można według indywidualnego smaku dodać troszkę mniej. Po dokonaniu pasteryzacji mamy pyszną, chrupiącą warzywną sałatkę o octowej nucie na zimowy czas.


Beata Głodowska / Rzeszów


Brak komentarzy ...