Warzywa

2014-09-12 15:28:28 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowana fasolka szparagowa

Składniki

  • Fasolka szparagowa - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1,5 szklanki
  • Koper - 1 łodyga
  • Cząber - kilka gałązek
  • Czosnek - 1/2 główki
  • Sól - 1 łyżka
  • Cukier - 1 łyżeczka
  • Woda - 1/2 litra

Wykonanie:

Fasolę oczyścić, odciąć końcówki. Gotować przez 3 min w osolonym wrzątku, odcedzić. Do wyparzonych słoików włożyć koper, cząber, 2-3 ząbki czosnku i fasolę. Zagotować ocet, cukier, sól i wodę, gorącą zalewą zalać fasolkę. Słoiki zakręcić i pasteryzować 20 min.

Uwagi autora przepisu:

Można dodać 1 kg fasolki zielonej i 1 kg fasolki żółtej.



Brak komentarzy ...