Warzywa

2014-06-05 15:29:48 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowana fasolka szparagowa

Składniki

  • Fasolka szparagowa - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szkl
  • Woda - 2 szkl
  • Cukier - 2 łyżeczki
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny - kilka ziaren
  • Ziele angielskie - kilka ziaren
  • Gorczyca - 1 łyżeczka
  • Koper - kilka gałąze

Wykonanie:

Fasolkę wrzucić na 10 minut do osolonej wrzącej wody, wyjąć, odsączyć i obciąć ogonki. W słoikach położyć na dnie po gałązce kopru i cząbru. Na nich pionowo układać fasolę, przekładając gałązkami kopru. Zagotować ocet z wodą i przyprawami. Gorącą marynatą zalać fasolkę. Pasteryzować 20 minut.

Uwagi autora przepisu:

Dodać kilka gałązek cząbru. <br>



Brak komentarzy ...