Warzywa

2014-06-02 16:26:15 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowana cebulka

Składniki

  • Cebula dymka - 3 pęczki
  • Sok z cytryny - 1 szt
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szkl
  • Gorczyca - 1 łyżeczka
  • Czosnek niedźwiedzi - 1 łyżeczka
  • Sól - 2 łyżeczki
  • Cukier - 1 łyżeczka

Wykonanie:

Cebulki odciąć od dymki (na wysokość słoiczka). Upakować w słoiczku na sztorc. Cytrynę wyszorować. Ściąć żółtą warstwę skórki i pokroić ją w cienkie paseczki. Wsypać do słoiczka czosnek, gorczycę, kolendrę i połowę skórki cytrynowej. Wycisnąć sok z cytryny do słoiczka. Zagotować składniki marynaty: ocet, wodę, cukier, sól, przestudzić i zalać cebulki. Zamknąć słoik, zamieszać. Jeść po dwóch dniach.



Brak komentarzy ...