Warzywa

2014-09-30 20:01:52 1 komentarze

Ocena przepisu

Kolorowa sałatka

Składniki

  • Cukinia - 1 sztuki
  • Ogórki (długie) - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 180ml
  • Papryka czerwona - 4 sztuki
  • Marchewka - 1kg
  • Woda - 1120 ml
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Cebula - 3 sztuki

Wykonanie:

Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić w kostkę. Zasypać garścia soli i odstawić na 2 godziny,a następnie zlac wode. Warzywa umiescic w sloikach.Składniki na zalewe zagotować,zalać warzywa, zamknąć słoiki i wekowac ok. 5min.

Uwagi autora przepisu:

Sałatkę nalezy odcedzić przed spożyciem, a następnie dodać łyżkę majonezu na 1 litr sałatki, doprawić do smaku np, pieprzem. Smacznego.


Edyta Grodzka / Białystok


Brak komentarzy ...