2015-01-22 18:55:22 1 komentarze
Spiżarnia
Ten przepis dodano do:
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i dość grubo poszatkować. Buraki pokroić w plastry. Kapustę włożyć do garnka, zalać wrzątkiem i gotować ok. 4 minut, wyjąć i ostudzić. W drugim garnku zagotować szklankę wody ze szklanką octu Jamar, włożyć mały seler, ząbki czosnku, wsypać łyżkę soli. Po zagotowaniu wyjąć seler i czosnek. W glinianym garnku położyć warstwę ostudzoną poszatkowaną kapustę i na nią ułożyć starte ugotowane buraki, dodać czosnek i seler i posypać ziołami. Zalać przegotowanym roztworem wody z octem, dokładnie wymieszać. Naczynie pozostawić na 2 dni w dość ciepłym miejscu, potem wynieść w chłodniejsze. Po kilku dniach kapusta nadaje się do spożywania.
2013 © Jamar. ALL Rights Reserved.